Nikša Dobud najbolji hrvatski vaterpolist 2013. godine: “Individualna priznanja u kolektivnom sportu i nisu neko mjerilo”

Nikša Dobud, Noć vaterpola

 

Nikša Dobud, Noć vaterpolaU Zagrebu je na bazenu Mladosti u nedjelju od 18.45 sati na rasporedu finalni dvoboj Hrvatskog vaterpolskog kupa. U završnom dvoboju očekivano će se sastati u ovom trenutku dvije najbolje hrvatske ekipe, branitelj naslova Primorje Erste banka te dubrovački Jug Croatia osiguranje, ovosezonski suparnici i u regionalnoj, ali i Ligi prvaka.

No, vaterpolsko druženje u hrvatskoj metropoli igrači, treneri, vaterpolski djelatnici i prijatelji ovog sporta iskoristili su za tradicionalnu ‘Noć vaterpola’, gdje je u suradnji s Večernjim listom izabran najbolji hrvatski vaterpolist za 2013. godinu i to prema ocjenama sedam bivših legendi iz različitih generacija.

U žiriju su bili Marjan Risek (Rijeka), Ratko Štritof (Zagreb), Zoran Roje (Rijeka), Božo Vuletić (Dubrovnik), Vjekoslav Kobešćak (Zagreb), Milivoj Bebić (Split) i Đuro Savinović (Dubrovnik), a titulom najboljeg okitio se kapetan dubrovačkog Juga CO – Nikša Dobud, centar hrvatske reprezentacije.

Iza Dobuda se na listi smjestio Sandro Sukno, dok je na trećem mjestu završio Maro Joković, a najbolju momčad godine prema ovom izboru čine: Pavić, Bušlje, Sukno, Burić, Obradović, Joković i Dobud.

Skromni Dobud ovako je komentirao izbor: “Hvala svim trenerima koji su ugradili svoj rad u moju karijeru. Također se zahvaljujem svim suigračima u Jugu i reprezentaciji na podršci. Nadam se da ću ovaj status opravdati i u budućnosti. Presretan sam, ali moramo znati da individualna priznanja u kolektivnom sportu kao što je vaterpolo i nisu neko mjerilo. Lijepo je dobiti, ali najviše se cijene medalje s velikih natjecanja. Biti individualac u vaterpolu i nemati tim iza sebe – to ne valja.”

Posebno priznanje HVS-a za dugogodišnji rad u vaterpolu dobio je Danko Jerković iz Šibenika, a najveću godišnju nagradu “Trofej HVS-a” bivši kapetan reprezentacije Samir Barač. Nagradu Toni Nardelli za najbolju momčad u svim mlađim kategorijama za 2013. osvojio je Mornas Brodospas iz Splita. (Foto: Ivo Biočina / jug.hr)

 

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar