Novo Vrijeme u Lisabonu: Vidjet će i Benfica i Sporting s kim imaju posla!

Novo Vrijeme Apfel

Novo Vrijeme Apfel spremno je za veliki futsalski spektakl u Lisabonu! Aktualni prvaci turnir Elitne runde Lige prvaka otvaraju u četvrtak u 15 sati po hrvatskom vremenu protiv Benfice, u petak im je suparnik lisabonski Sporting, prošlogodišnji finalist ovog natjecanja, dok je u nedjelju dvoboj s ruskim Sibirjakom.

Na Final Four završni turnir plasirat će se samo pobjednik skupine.

Iza Makarana je fantastičnih prvih mjesec dana sezone. Nakon što su pred svojim navijačima osvojili skupinu Glavne runde Lige prvaka, u domaćem su prvenstvu u šest utakmica upisali pet pobjeda uz jedan remi te su sa 16 bodova vodeći u ligi.

“Nismo u Lisabon stigli na izlet. Ali, moramo biti realni, jer Sporting i Benfica su prave momčadi, među četiri u Europi. Svi pričaju o tome da će njihova međusobna utakmica odlučivati o prvoj poziciji, ali mi se s time ne slažemo. Od početka idemo ofenzivno protiv svih. Vidjet će oni s kim imaju posla! Ostavit ćemo srce na terenu, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti,” najavio je Igor Osredkar.

Osim 21 službenog člana delegacije kluba u Lisabon je došlo i 40 prijatelja i navijača Novog Vremena. Duje Bajrušović je zbog straha od letenja u Portugal stigao automobilom, a putovao je dva dana.

Sportski direktor Borislav Vuković je istaknuo: “Više smo nego zadovoljni igrama i stanjem momčadi. Momci su spremni i jedva čekaju četvrtak. Inače, Portugalci su toliko prepotentni i bahati, za njih postoji samo utakmica Benfice i Sportinga, a svi ostali dolaze turistički. Podcjenjuju nas. Njihova je tradicija strahovita, ali upoznat će oni i našu snagu. Nismo bez šansi.”

“Benfica i Sporting su čudesni rivali, s tim da je Sporting u zadnjih dvadesetak godina stalno ispred Benfice jer su ranije i krenuli s futsalom. Portugalski su predstavnici uvijek na Final Fouru Lige prvaka ili tu negdje. Benfica je ove godine u boljoj situaciji, nakon što je Sporting lani igrao finale Lige prvaka. Klubovi tog ranga procjenjuju se od 6 do 8 milijuna eura godišnjeg budžeta, a igrači imaju ugovore od 100 do 150 tisuća eura godišnje. Za usporedbu, naš najbolji igrač Dario Marinović koji igra u ElPozo Murciji nema toliku plaću.”

“Dvorana Joao Rocha ima kapacitet 3400 gledatelja, napravljena je prije nekoliko godina u sklopu stadiona. Do petka su prodali 2800 paketa ulaznica za sve tri utakmice Sportinga. Onaj tko kupi ulaznicu za futsal Ligu prvaka ima gratis ulaz na rukometnu Ligu prvaka koju Sporting igra u subotu u istoj dvorani. Sporting je organizirani klub na visokoj razini, njihove su europske utakmice redovito pune. Atmosfera je spektakularna, navijači su nogometni. Dvorana je sa svih strana okružena tribinama,” dodao je sportski direktor.

Kapetan Mate Vuković najavio je veliku borbu: “Puni smo samopouzdanja, svi smo zdravi osim Bajrušovića koji zadnjih mjesec dana vuče ozljedu. Benfica je također u svom prvenstvu bez poraza, kao i mi, Sporting je lanjski finalist Lige prvaka… Idemo dati sve od sebe.”

Predsjednik kluba Mijo Pašalić vjeruje u svoju ekipu: “Uvijek kažem da imamo dobru, karakternu momčad. Naglašavam taj karakter je mi je on jako važan u kolektivu. Momci igraju jedan za drugoga i dugo su godina zajedno. U stanju smo nešto lijepo napraviti. U Makarskoj je postojao imperativ jer smo bili domaćini, u Lisabonu ga nema, ali znam da smo dobri!”

Elitna runda Lige prvaka, skupina C (Lisabon)

Četvrtak 15. studenoga
Benfica – Novo Vrijeme 15 sati*
Sporting CP – Sibirjak 21.30 sati*

Petak 16. studenoga
Sibirjak – Benfica 15 sati*
Sporting CP – Novo Vrijeme 21.30 sati*

Nedjelja 18. studenoga
Novo Vrijeme – Sibirjak 17 sati*
Benfica – Sporting CP 20 sati*

*po hrvatskom vremenu

NOGOMET