Veliki ragbijaški derbi zagrebačke Mladosti i splitske Nade na Krtičnjaku

K. Čorić, Nada, Mladost

Sedmo kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam nova uzbuđenja i susret najkvalitetnijih momčadi u Hrvatskoj. Na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku Mladost u subotu od 13 sati ugošćuje aktualnog prvaka, momčad splitske Nade. Prošlog vikenda Mladost je u gostima svladala Ljubljanu te napunjeni optimizmom dočekuju splitsku momčad. Kapetan Jurišić i društvo u pravo vrijeme dosegli su formu i igraju zaista kvalitetno. Puni samopouzdanja, spremni su za susret s velikim rivalom. Već nekoliko sezona mladostaši ozbiljno prijete splitskoj momčadi. Prošle godine tek ih je jedan korak dijelio od dugo iščekivane titule prvaka. Na početku sezone Nada je pobijedila u Splitu rezultatom 14:10. Zbog relativno male prednosti u međusobnom susretu ove subote iščekuje se otvoren susret i velika borba za startnu jedinicu odnosno prednost domaćeg terena u finalnoj utakmici.

Prošlo kolo splitska momčad bila je slobodna. Posljednja prvenstvena utakmica Nade, odigrana u Ljubljani 3. studenog, pokazala je koliko je jednomjesečni izostanak priličnog broja reprezentativaca poremetio ritam splitske momčadi. Unatoč stalnim problemima s izostancima i ozljedama, stručni stožer i igrači splitske momčadi tijekom protekla dva tjedna vrlo intezivno su se pripremali za susret u Zagrebu. Bliži se završnica prvenstva i momčad mora biti spremna za sve izazove.

Izuzetna motiviranost i dokazana kvaliteta kod obje momčadi garancija su ljubiteljima ragbija da ih na Krtičnjaku u subotu iščekuju istinski sportski doživljaj.

Također vrlo zanimljiv susret iščekuje nas u Sinju. Momčad Marka Grčića svima je tvrd orah na sinjskoj Trnovači. Zbog čestih izostanka igrača na gostovanjima, ove sezone momčad uglavnom igra u ritmu toplo-hladno. U subotu znamo da u sastavu neće biti Nike Pavlovića. Pomalo naivno zarađen crveni karton, prošle subote u susretu sa Zagrebom, ostavio je momčad Sinja bez ovog iskusnog i kvalitetnog igrača, vrlo važnog u strukturi sinjske momčadi. S druge strane Ljubljanu nakon poraza kod kuće čeka vruće gostovanje u Sinju. Prema najavama iz Ljubljane zbog bolesti nekolicine igrača momčad će se odrediti u posljednji trenutak ovisno o zdravstvenom statusu.

Kup Hrvatske

Bogat ragbijaški vikend bit će upotpunjen utakmicama Kupa Hrvatske:

Split 17.11. 2018. Kup Hrvatske za žene Igralište Ragbi kluba Nada 12 sati
Split 18.11. 2018. Kup Hrvatske Juniori U-18 Igralište Ragbi kluba Nada 14.30 sati
Sinj, 18.10. 2018. Kup Hrvatske Kadeti U-14 SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 13 sati

(Foto: Maja Prgomet i B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,