Nutricionistica Barcelone Mirela Marić na konferenciji Kondicijska priprema sportaša

Ivana Barišić, Mirela Marić

Magistrica nutricionizma Mirela Marić gošća je 17. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša koja će se u petak 22. i subotu 23. veljače održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Iza Mirele su brojni rezultati u radu s najuspješnijim hrvatskim profesionalnim sportašima, a svoj izvrstan spektar znanja prije nekoliko mjeseci nadogradila je i dobivši certifikat prestižnog Sport Nutrition FC Barcelona koji djeluje u sklopu Barceloninog inovativnog projekta Barcelona Innovation Hub. Na jednoj od najvažnijih konferencija u regiji, svoja znanja i iskustva podijelit će u području personalizirane prehrane u vrhunskom sportu.

“Prehrana je cjeloživotni proces učenja i sastavni je dio zdravog života. Personalizirani pristup predstavlja prijelaz s općih preporuka na bolje i primjerene načine prehrane za svakog sportaša i njegovu izvedbu. Upravo personalizirana prehrana vrhunskog sportaša ključna je za kapitalizaciju treninga, priprema i napornog sportskog zalaganja na natjecanjima,” ususret nadolazećoj konferenciji ističe Mirela Marić.

Mirela Marić jedna je od osnivačica Nutrilife Centra, nutricionističko dijagnostičkog centra koji predstavlja novo doba nutricionizma u Hrvatskoj. Diplomirala je 2000. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij prehrambene tehnologije smjer nutricionizam, a uskoro završava i poslijediplomski doktorski studij na području nutricionizma. Uz brojne projekte, sudjelovala je u trećoj sezoni popularnog show-a Život na vagi i službeni je nutricionist emisije. Redovito sudjeluje na svim znanstvenim usavršavanjima, objavljuje znanstvene radove, sudjeluje na tečajevima trajne edukacije te svojim predavanjima prisustvuje na raznim domaćim i međunarodnim kongresima.

Na 17. međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša očekuju nas predavanja cijenjenih stranih i domaćih stručnjaka kao što su kondicijski trener nogometnog kluba Juventus Duccio Ferrari Bravo, škotski analitičar Mark Rochon, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović, Kondicijski trener srpske nogometne reprezentacije Marko Stojanović, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević i drugi. Na samom otvaranju održat će se i zanimljivi panel na temu sportske dugovječnosti u kojem će sudjelovati Dario Šimić, Mirko Filipović, Zoran Primorac i Dubravko Šimenc, a čiji je sportski put idealan upravo za ovu tematiku.

Sedamnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

NOGOMET