Olimpijska zastava predana Pekingu, Dražen Silić ponio hrvatski stijeg na svečanom zatvaranju!

Pyeongchang

Nakon 17 dana natjecanja zatvorene XXIII Zimske olimpijske igre, kojima je domaćin bio južnokorejski PyeongChang.

Hrvatsku zastavu na svečanoj ceremoniji ponio je pilot hrvatske bob posade dvosjeda i četverosjeda, Dražen Silić.

WLF di un altro livello; thank you Korea ❤

Objavu dijeli Drazen Silic (@drsilic)

Iduće ZOI će se 2022. godine održati u kineskom Pekingu.

Hrvatsku je trebalo predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta, no prije samog početka natjecanja Lana Zbašnik je na treningu ozlijedila koljeno, dok je Leoni Popović u prvoj vožnji veleslaloma također stradalo koljeno.

Najbolji rezultat hrvatskih sportaša bilo je osvajanje 12. mjesta u alpskoj kombinaciji Filipa Zubčića. Natko Zrnčić-Dim, koji je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju Igara, u istoj je disciplini zauzeo 19. poziciju.

Zubčić nije završio utrku superveleslaloma, dok je u veleslalomu završio na 24. mjestu. Natko je Super G zaključio na 29. poziciji.

Samuel Kolega je u svom olimpijskom debiju završio 37. u veleslalomu.

Istok Rodeš (21.) i Elias Kolega (23.) sjajno su odradili olimpijski slalom, dok Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili utrku.

Andrea Komšić je bila 32. u veleslalomu, dok je Ida Štimac završila na 34. poziciji. Andrea je u slalomu bila 31. dok je Ida ispala u drugoj vožnji.

Krešimir Crnković, inače biatlonac, je u svom debiju na Olimpijskim igrama u skiatlonu zauzeo 53. poziciju. Edi Dadić je odustao prije kraja utrke.

U utrci 15 km slobodnim načinom Crnković je bio 47., a Dadić 53. u konkurenciji 116 nordijaca koji su stigli u cilj. Vedrana Malec, Gabrijela Skender i Edi Dadić, nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale sprinta klasičnom tehnikom. Malec je zauzela 71. mjesto u konkurenciji 90 trkačica utrke 10 kilometara slobodno.

Daria Obratov, prva hrvatska predstavnica u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama, nije uspjela ostvariti plasman u četvrtu vožnju te je na kraju zauzela 27. mjesto od 28 natjecateljica koje su ostvarile plasman.

Dražen Silić i kočničar Benedikt Nikpalj su nakon tri vožnje završili na posljednjoj poziciji, u prvom nastupu hrvatskog boba dvosjeda na Zimskim olimpijskim igrama. Najboljih 20 izborilo je pravo nastupa i u četvrtoj vožnji. Hrvatski četverosjed u sastavu pilot Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić i Antonio Zelić je nakon tri vožnje zauzeo 28. mjesto u konkurenciji 29 posada.

ZIMSKI SPORTOVI