Perković potvrdila dominaciju u Dijamantnoj ligi, slavila i u Bruxellesu: “Može li bolje?”

Najbolja hrvatska sportašica, olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u disku Sandra Perković potvrdila je svoju dominaciju u Dijamantnoj ligi ove sezone pobjedom i na posljednjem mitingu tog elitnog natjecanja održanog u Bruxellesu. Perković je slavila s pobjedama na svih sedam mitinga na kojima se bacao disk.

Perković je stigla do pobjede s izvrsnim hicem od 67,04 metra kojega je izvela odmah u prvoj seriji. Hrvatska diskašica tako je uzvratila Amerikanki Giji Lewis-Smallwood za jedini poraz u sezoni na Hanžeku u Zagrebu u utorak. Lewis-Smallwood je osvojila drugo mjesto (64,82), a treća je bila Francuskinja Melanie Robert-Michon (63,45).

Perković je tako obranila naslov u Dijamantnoj ligi. Prošle godine slavila je sa šest pobjeda i jednim drugim mjestom. Ukupna pobjeda u Dijamantnoj ligi hrvatskoj je atletičarki donijela i novčanu nagradu od 40.000 dolara.

Perković će izvrsnu sezonu, u kojoj je osvojila posljednji veliki naslov koji joj je još nedostajao, onaj svjetske prvakinje u Moskvi, završiti nastupom na mitingu u Rietiju u nedjelju.

“Sretna sam jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi. Mogu reći da mi je Zagreb dobrodošao kao trening za sinoć. Puno je stvari bilo koje su mi spriječile pobjedu u Zagrebu.  Ispisala sam novu stranicu povijesti. 32 od 32 boda – može li bolje? Osvojila sam sve što se može osvojiti. Mediteranske igre, Dijamantnu ligu i Svjetsko prvenstvo. Ova 2013. bila je i više nego uspješna za mene uz sve probleme koji su me mučili,” poručila je ove sezone neuništiva Sandra Perković.

Rezultati:

1. Sandra Perković (HRV) 67,04 m 2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 64,82 3. Melanie Robert-Michon (Fra) 63,45

Konačni poredak Dijamantne lige:

1. Sandra Perković (HRV) 32 boda 2. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 9 3. Yarelis Barrios (Kuba) 6

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar