Pijević: Dokazale smo da igramo jedna za drugu! Kalaus: Možemo i želimo više!

Dora Krsnik, HRS 3

Još jednu briljantnu utakmicu odigrala je hrvatska ženska seniorska reprezentacija na Europskom prvenstvu u Danskoj. U 2. kolu skupine C, Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 27:25 i osigurala prolazak u drugi krug natjecanja, što se nije dogodilo punih deset godina.

Nizozemke su aktualne svjetske prvakinje, ali protiv borbenih Hrvatica ovaj put nisu imale šanse.

Briljirala je Tea Pijević s 15 obrana, od čega su neke bile posebno spektakularne.

Larissa Kalaus je zabila nevjerojatnih devet golova iz deset pokušaja, Mićijević je dodala šest pogodaka, a Dora Krsnik je zabila četiri.

“Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitivno nismo, mi rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Imamo par igračica koje igraju u velikim europskim klubovima i one koje se razvijaju u domaćim klubovima. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni i raditi u okvirima u kojima ne precjenjujemo i ne podcjenjujemo nikoga,” rekao je izbornik Šoštarić.

“Sretna i ponosna, ne znam što bih rekla. Sve smo dale maksimum, ipak su to svjetske prvakinje. Danas smo dokazale da sve igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, drago mi je da su se svi malo dignuli, jer kad smo otišle na Prvenstvo, praktički se nije ni znalo. Malo ćemo proslaviti večeras, a onda se okrećemo Srbiji, i želimo prenijeti četiri boda dalje,“ dodala je hrvatska vratarka Pijević, jedna od junakinja.

“Osjećaj je neopisiv. Ova pobjeda je iznimno bitna, ne samo za mene, nego za sve nas. Nakon što smo pobijedile Mađarsku, nakon što smo donijele tu senzaciju, počeli su nas pratiti mediji, počeli su se javljati ljudi, i zato je ova pobjeda još bitnija. Sve više počinjemo vjerovati da mi to možemo, možemo i želimo više,” zaključila je Larissa Kalaus.

HRVATSKA: Bešen 0/1 , Pijević 15/40 , P. Posavec 2/3 , Krsnik 4/5 ,S.Posavec -/- , Mićijević 6/12 , L. Kalaus 9/10 , D. Kalaus -/- , Ježić 2/4 , Japundža 0/1 , Šimara 2/2, Debelić -/-, Mamić 1/1, Vidak 1/3, Blažević 0/3,Prkačin -/-

(Foto: HRS)

RUKOMET