Pivac i Tipuric predvode Wales u obranu naslova na Kupu šest nacija

Justin Tipuric U Splitu

U subotu 1. veljače započinje 126. izdanje jednog od najstarijih međunarodnih natjecanja – Kup šest nacija. Započeto davne 1883. kao Home Nations Championship uz sudjelovanje četiri reprezentacije s otoka: Engleske, Škotske, Irske i Velsa. Tijekom vremena natjecanje je proširivalo format priključivanjem najprije Francuske te znatno kasnije Italije.

Od samih početaka ovo natjecanje izazivalo je ogromnu pažnju javnosti da bi danas postalo jedno od najprestižnijih svjetskih sportskih natjecanja s izuzetnom popularnošću.

Poslije brojnih Novozelanđana hrvatskog porijekla koji su nastupali za čuvene All Blackse, poslije Dana Lugera osvajača Svjetskog kupa s Engleskom 2003. godine, ove sezone u sastavu Walesa, četvrti s prošlog Svjetskog prvenstva i branitelj naslova pobjednika Kupa 6 nacija, imamo izbornika i zamjenika kapetana hrvatskih korijena.
Wajne Pivac – izbornik i Justin Tipuric – igrač treće linije, imat će značajne uloge u sastavu Walesa.

Od početka veljače pa sve do sredine ožujka, tijekom pet kola ovogodišnjeg natjecanja, vodit će se velika borba, a svi ljubitelji ovog sporta uživat će u sjajnim utakmicama i vrhunskim partijama najboljih europskih ragbijaških reprezentacija.

OSTALI SPORTOVI