Prvo slavlje Mladostaša u Ligi prvaka: Veliko srce, želja, volja i karakter doveli su nas do pobjede!

HAVK Mladost

Vaterpolisti Mladosti  su u drugom kolu Lige prvaka pobijedili  berlinski Spandau rezultatom 9:7.

Kod Žabaca najbolji su bili Lovre Miloš, Ivan Buljubašić i Cosmin Radu s po dva pogotka…

“Teška, zahtjevna utakmica. Odigrali smo vrlo dobro, pogotovo u pozicijskoj obrani. U napadu smo imali manjih problema, isto kao i s igračem manje i više. Ali, nad iznimno zahtjevnim protivnikom,” izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

“Pobijedili smo Spandau i prvu utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Nadamo se da će biti još pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja, održavali smo dobar ritam i nismo im dali previše šansu. Zadovoljni smo atmosferom na tribinama i navijačima, to nas je održalo u igri i to nam puno znači. U ime cijele momčadi im zahvaljujem na odazivu i zakazujemo novi susret u idući petak,” izjavio je Franko Lazić.

Ova utakmica bila je posebna i po tome što su vaterpolisti, zajedno s Zagrebačkim dijabetičkim društvom, pozvali javnost na veću svijest o šećernoj bolesti.
Svi navijači imali su priliku izmjeriti razinu šećera u krvi ususret Svjetskom danu dijabetesa 14. studenog.

Idući izazov Mladost očekuje u Regionalnoj vaterpolskoj ligi. Idućeg petka, 9. studenog na bazen Mladosti dolazi Jadran Herceg-Novi. Utakmica počinje u 20.15 sati, ulaz je besplatan.

Preko Spandaua do krova Europe

Upravo protiv Spandaua je Mladost prije 29 godina osvojila naslov prvaka Europe. Kao način obilježavanja te povijesne utakmice, dopredsjednik Mladosti Tomislav Družak uručio je sudionicima prigodne plakete. Iz tadašnje ekipe Spandaua 04 plakete su primili Hagen Stamm i Peter Roehle. Iz ekipe Mladosti plakete su primili Perica Bukić, Dubravko Šimenc, Milorad Damjanić, Damir Vincek, Davor Erjavec te kondicijski trener Fabijan Nola.

U idućem kolu Lige prvaka, 21. studenog, Mladost gostuje kod splitskog Jadrana, dok Jug CO dočekuje mađarski Szolnoki.

(Foto: HAVK Mladost)

Rezultati by SofaScore

VATERPOLO VODENI SPORTOVI