Ragbijaši se pripremaju na Starom placu, ragbijašice za Euro u Zagrebu formu ‘bruse’ na Braču

Croatia R-7 žene

Zanimljivo ragbijaško društvo ove nedjelje nastupit će na Starom placu. Ragbi klub Nada domaćin je turnira Split 7’s 2018. Na turniru će nastupiti dvije momčadi Staratchlyde Universitiy iz Glasgova, Croatia 7’s (selekcija igrača za predstojeće europsko prvenstvo u R-7), HARK Mladost, RK Nada i RK Sinj. Turnir se organizira u sklopu priprema naše reprezentacije pred nastup na Europskom prvenstvu.

Naša reprezentacija ove godine nastupa u drugoj europskoj jakosnoj skupini Rugby Europe Men 7’s Trophy. Europsko prvenstvo u našoj skupini organizirano je na način da svaka reprezentacija nastupa na dva turnira: 8.i 9. lipnja u Zagrebu te 30.6. i 1.7. u Litvi. U našoj skupini nastupit će sljedećih 12 reprezentacija: Belgija, Bugarska, Cipar, Danska, Hrvatska, Izrael, Latvija, Litva, Luxembourg, Mađarska, Rumunjska i Ukrajina. U svakom slučaju prigoda da u Splitu pogledamo ponajbolje hrvatske ragbijaše na djelu.

Split 7's plakat

Izbornik Anthony Poša i trener Ivan Šuta za realizaciju ovog programa reprezentacije na pripreme su pozvali ove kandidate:

Antonijo Ivanković, Denis Muhoberac, Jan Vlašić (HARK Mladost),
Burazin, Lerotić, Perić, Plazibat, Rosso, Rudić, Vlajčević (RK Nada),
Drdić, Mrzljak ( Novi Zagreb),
Cvrlje, Grčić, Pavlović, Prološčić, Vučković (RK Sinj),
Kostanjšak (RK Zagreb),
Deon Mau’u i Srđan Majkić pojačanja su iz Nizozemske i Walesa.

Naše najbolje ragbijašice pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Zagrebu održat će na otoku Braču u Supetru od 1. do 7. lipnja.

Na širi spisak igračica pozvane su:

Vedrana Alajbeg , Anabela Bonačić-Vicić, Sara Buratović, Antea Dedić, Maja Gajica, Ela Kovačić, Minea Matić i Franćeska Pleština, Tihana Žaja – RK Nada

Sara Bebić, Marija Kuća, Margarita Mratović; Viktorija Žugaj ŽRK  – Zagreb Lavice

Paula Kralj, Valerija Kršak – ŽARK Mladost

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI