Rijeka na Kantridi dočekuje Dinamo u odgođenom derbiju; Miletić: “Pobjeda nam može dati novi vjetar u leđa”

Rijeka - Dinamo

Rijeka - DinamoNogometaši Rijeke i Dinama će u srijedu od 17 sati na Kantridi odigrati odgođeni derbi 21. kola MAXtv Prve lige. Vremenske prilike su se popravile, stanje travnjaka je sve bolje i jedan od uvjeta za dobru utakmicu trebao bi biti ispunjen. Ostalo će biti na igračima, trenerima i navijačima.

“Sutra je utakmica s Dinamom, koja je nama, u ovom dugačkom prvenstvu bitna kao i bilo koja druga. Važni su nam bodovi jer i utakmica s Dinamo nosi jednak broj bodova kao i bilo koja druga. O Dinamu najbolje govore njihovi rezultati, a nama je čast da mi kao klub možemo biti dio derbija jer to znači da i mi kao klub imamo određenu veličinu kroz naše ambicije i rezultate. To će biti jedan veliki izazov pred nadam se popunjenom Kantridom i pred našim vjernim navijačima,” prenosi službena stranica kluba razmišljanja pomoćnog trenera Rijeke Vjekoslava Miletića.

Trener Kek ne može računati na Kvržića, Tomečaka, Pokrivača, Zlomislića i Pušića, ali niti na Leona Benka, koji je prodan u Kinu.

“Bit će određenih prilagodbi jer se zna da je Benko imao veliki doprinos u našoj ekipi. Tu prazninu ćemo nadomjestiti kroz određene taktičke pomake. Ni jedan trener sigurno neće nikad biti zadovoljan da igrač takvog kalibra, koji je donio novu dimenziju u klub, napusti klub usred prvenstva. Odlazak Benka je na jedan način šok, ali šok ne mora nužno biti i loš. Šok može donijeti i nešto dobro. Drugi igrači će imati određenu minutažu više i oni mogu iskoristiti ‘svojih pet minuta’. Tko god da uđe na poziciju Benka, može donijeti i daljnje pomake i daje nam mogućnost da ipak ostvarimo svoje ambicije.”

Nakon Dinama već za nekoliko dana Riječane očekuje dvoboj sa Splitom: “Sama pobjeda protiv Dinama može nam dati novi vjetar u leđa te može puno toga napraviti na polju samopouzdanja i sigurnosti. Iako moram naglasiti da svaka utakmica nosi svoje i eventualna pobjeda protiv Dinama neće biti nikakva garancija da ćemo lako svladati i Split.”

Dinamo je na vodećem mjestu na ljestvici s utakmicom manje i pet bodova viška ispred Hajduka, dok je Rijeka na trećoj poziciji s devet bodova manje od zagrebačkih Modrih.

Trener Dinama Zoran Mamić ne vjeruje kako će odlazak Benka biti veliki hendikep, iako je riječ o prvom topniku MAXtv Prve lige: “Ostali su bez Benka koji je njihov najbolji strijelac, ali vrlo blizu sam razmišljanja predsjednika Miškovića koji je rekao da imaju četiri jednako dobra ili bolja napadača,” prenosi gnkdinamo.hr.

“Gledao sam dvije njihove prvenstvene utakmice na proljeće i naravno da nisu igrali kako se od njih očekuje, ali dominirali su i diktirali igru. Uostalom, utakmice s Dinamom su uvijek nešto posebno tako da to treba i gledati odvojeno,” poručio je Mamić, koji se još jednom osvrnuo na slučaj Alena Halilovića, njegov izostanak sa svih reprezentativnih popisa i odnos s izbornikom Kovačom.

Smiješno je da smo zabranili druženje s izbornikom

“Koji bi razlog bio Dinama da Alen ne bude pozvan ni u jednu reprezentaciju? To morate pitati izbornike koji rade popis, a ne mene. Barcelona? Nisu bili u Zagrebu.”

Za kraj se trener kratko osvrnuo na “navodnu zabranu druženja s članovima stožera reprezentacije” koja se spominjala u nekim medijima: - To je netočna informacija i jednostavno smiješno sve skupa. Ne znam uopće što bih rekao na to” zaključio je trener Modrih. (Foto: nk-rijeka.hr)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar