Rimac: Sve se zna, nema više popravka! Nazor: Očekujem atmosferu koja će nam biti vjetar u leđa

Tornado, Zadar, Zvonko Kucelin

U subotu od 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića igra su odlučujuća utakmica za ulazak finale prvenstva Hrvatske. Cedevita je povela 2-0 u seriji, ali su borbeni Zadrani uspjeli izjednačiti i osigurati ‘majstoricu’ pred svojim navijačima.

Pobjednika ovog dvoboja u završnoj borbi za trofej čeka zagrebačka Cibona.

“Nadali smo se da će već završiti ranije. Međutim, tako je nekad u sportu. Olako shvaćajući pojedine utakmice mislim da smo si puno zakomplicirali situaciju. Neće nam biti jednostavno. Međutim, opet s druge strane, ima li išta ljepše nego igrati u teškoj atmosferi i probati doći do pobjede? Ja iskreno vjerujem u svoje igrače. Mislim da su svjesni da puno toga ovisi o nama i mislim da imamo snage odigrati jednu pravu utakmicu“, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac pa posebno istaknuo:

“Ne bih volio da netko da manju vrijednost Zadru, koji je već više puta pokazao da najbolje reagiraju kad su stjerani uz zid. Mislim da će ovo biti utakmica u kojoj će i oni imati određeni pritisak jer s pobjedom idu u finale. Vidjet ćemo tko će se pokazati hladnokrvniji, pametniji spremniji za pobijediti utakmicu.“

Atmosfera na Višnjiku bit će užarena

“Nema tu puno previše priče. Većina naših igrača je igrala puno takvih utakmica. Malo individualni razgovori, malo taktike, ne previše treninga i to je to. Trebamo spremni na pravi način dočekati utakmicu. Pobjednik ide finale i nema više popravnih šansi. Sve se zna“, rekao je Rimac.

“Čeka nas peta utakmica. Bit će sigurno puna dvorana, što je motiv svima nama da damo i više nego što možemo. Sigurno će biti super atmosfera. Idemo dolje pobijediti, mi smo ipak Cedevita. Mi smo favoriti i idemo pobijediti. Zadar je u ove dvije utakmice pokazao da su jedna ozbiljna ekipa. Moramo se koncentrirati, dobro spremiti za utakmicu i ići na pobjedu,” nadovezao se Domagoj Bošnjak i naglasio

“Ušli smo malo, ne mogu reći opušteno, ali nakon one pobjede od 39 razlike svi smo se malo opustili i mislili ‘lako ćemo’. Zadar je ozbiljna ekipa i mi smo ih respektirali, ali normalno da nas je opustila ta pobjeda. Sad je 2-2 i neka bolji pobijedi“, dodao je Bošnjak.

Trener Zadra Ante Nazor odlično je pripremio svoju momčad…

“Pokazali smo karakter vrativši se nakon 0-2. Pokazali smo da s Cedevitom možemo biti ravnopravni. Ponavljam, ne znam hoće li to biti dovoljno, jer trebat će se bacati na glavu. Trebat će se mobilizirati. Trebat će nam i više koncentracije. Nemojmo zaboraviti da smo zadnju utakmicu promašili deset slobodnih bacanja, a 11 prethodnu u kojoj smo pobijedili. Treba nam bolji fokus što se tiče izgubljenih lopti, jer kad gubimo lopte praktički sami sebi zabijamo poene. Ne daje ih Cedevita, no nju to razigrava. Trebat ćemo imati odgovor na sve. Očekujem atmosferu koja će nam biti vjetar u leđa, očekujem ‘interakciju’ adrenalina tribina i terena i onda se možemo nadati ravnopravnoj utakmici,” istaknuo je Nazor.

(Foto: Zadar, Zvonko Kucelin)

KOŠARKA