Sara Radanović i Valentina Vrbanc kraljice hrvatske odbojke na pijesku: Zadovoljne smo i uvjetima i atmosferom

Radanović, Vrbanc

Sjajna sezona odbojke na pijesku zaključena je turnirom u zagrebačkom Vrapču i slavljem Sare Radanović i Valentine Vrbanc te Jurice Skorina i Hrvoja Zelenike, koji su okrunjeni titulama prvakinja i prvaka Hrvatske.

Nakon Đakova i Ičića Sara i Valentina osvojile su u Zagrebu svoj treći turnir, dok su Jurica i Hrvoje do velikog trofeja stigli s dva srebra i jednom broncom…

Radanović i Vrbanc su u finalu na terenima KOP Vrapče u svladale Natašu Savović i Ninu Škarić iz Srbije rezultatom 2:1 (15:21, 21:12, 15:12)

”Već četvrti put smo se susreli s Ninom i Natašom i nismo ih podcijenili. Ipak, ušli smo malo opušteno u meč i izgubile prvi set. Srećom, uspjele smo se ‘skockati’ i okrenuti drugi i treći set u našu korist. Jako smo zadovoljni turnirom u Vrapču, uvjetima i atmosferom,”  izjavila je Valentina Vrbanc dok je njezina suigračica Sara Radanović dodala: ”Ove sezone igrali smo zajedno tri od pet turnira Prvenstva Hrvatske i srećom ih sve osvojili. Na jednom nismo igrale zajedno, a jedan smo propustili jer smo predstavljali Hrvatsku na Mediteranskim igrama u Grčkoj gdje smo osvojili peto mjesto!”

Zlato u Zagrebu osvojio je hrvatsko-slovenski par Josip Pribanić i Jan Pokeršnik koji su s 2:0 (21:13, 21:18) pobijedili odbojkaše iz Srbije Đorđa Klasnića i Miloša Milića.

”Bilo je jako dobro finale, rezultat prvog seta možda pokazuje da je bilo lagano ali smo se namučili u oba seta. U paru sam s bio s jednim od najboljih igrača na ovim prostorima koji mi je dozvolio da odem u brzinu više. Turnir je izvrsno organiziran, dobri parovi i odlični mečevi. Atmosfera je bila izvrsna, drago mi je da je publika uživala,”  izjavio je pobjednik u muškoj konkurenciji Josip Pribanić.

Josip Pribanić

Turnir u Zagrebu privukao je 24 para odbojkaša i odbojkašica koji su bili najbolji od najboljih u dosadašnjem dijelu PH.

”Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim Prvenstvom Hrvatske. Mi smo odbojku na pijesku preuzeli prije dvije godine, a turniri su od tada sve bolji, pogotovo organizacijski. U Vrapču je bio zaista spektakl i drago nam je da su nas gledatelji podržali u ovom broju,” izjavio je nakon turnira predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Turniri Otvorenog prvenstva Hrvatske održali su se ove godine na Pašmanu, u Đakovu, Ičićima, Đurđevcu i Zagrebu.

OSTALI SPORTOVI