Sara Radanović i Valentina Vrbanc napokon slavile na najdražem turniru, Silić i Pribanić izgubili u finalu

Ičići

Ovogodišnje izdanje Ičići Masters turnira u odbojci na pijesku premašilo je sva očekivanja!

Klub odbojke na pijesku Opatija u organizaciji s Hrvatskim odbojkaškim savezom ove su godine igračima osigurali, dosad najveći, nagradni fond u iznosu od 50.000 kuna što je privuklo rekordan broj prijavljenih igrača i igračica.

Šesnaest muških i ženskih parova, koji su prošli u glavni dio turnira, od prijavljenih sveukupno 40 ekipa, kroz četiri je dana dokazalo da je odbojka na pijesku sport koji definitivno puni tribine.

U ženskoj konkurenciji nepobjedive su bile naše djevojke Sara Radanović i Valentina Vrbanc te su u uzbudljivoj borbi s 2:1 protiv prvakinja Srbije, Nataše Savović i Katarine Raičević, dokazale kako zavrjeđuju biti zlatne. Ovo je ujedno i prvi put u pet godina, da su Hrvatice u Ičićima osvojile turnir.

“Bio je izniman gušt igrati u finalu, no nije bilo nimalo lagano. Protivnice su iskoristile sve naše slabosti, no to ovog puta nije bilo dovoljno. Napokon smo pobijedile na najdražem nam turniru i osjećaj je zaista prekrasan,” izjavila je zlatna Sara Radanović.

Broncu su izborile Kaja Kersnik i Tjaša Jančar, slovenski par koji je rezultatom od 2:0 porazio sunarodnjakinje Ninu Kontrec i Tajdu Lovšin.

Za fantastično finale u muškoj konkurenciji zaslužni su Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, po drugi put zlatni u Ičićima, koji su s 2:0 pobijedili domaću ekipu Filipa Silića i Josipa Pribanića. Borba za treće mjesto u muškoj konkurenciji nažalost se nije održala, već su Slovenci Danijel Pokeršnik i Tadej Boženk zbog ozljede predali utakmicu najmlađoj ekipi na turniru, sunarodnjacima Žigi Kumeru i Roku Možiču.

OSTALI SPORTOVI