Sektor B: “Najvažnije nam je da igrači ostave srce na ledu, da daju sve od sebe…”

Sektor B

Sektor BHokejaši Medveščaka marljivo se pripremaju za novu sezonu, a posljednje pripreme obavljaju i njihovi vjerni navijači i simpatizeri, najglasnija podrška iz Udruge navijača Medveščaka Sektor B. Sjajno će biti gledati hokejske KHL zvijezde u Ledenoj dvorani Doma Sportova pa sigurno niti sjajna podrška s tribina neće izostati.

Najvjerniji navijači već su demonstrirali u Mariboru na pripremnim utakmicama djelić onog što Medvjede očekuje kad uzbudljiva nova sezona krene. Za službenu stranicu kluba Goran Barbarić, predsjednik Udruge najavio je planove.

“S pripremama smo počeli početkom srpnja. Napravili smo nekoliko novih zastava s motivima. O kojim se motivima radi zasad nećemo otkrivati. Neka ljudi dođu na utakmice i sami vide. Radimo i na posebnoj koreografiji koju ćemo predstaviti na prvoj utakmici u Domu sportova protiv CSKA.”

Igrači koji su stigli u Brlog na prvi pogled izgledaju sjajno: “Ovo je totalno drukčije od onog što smo dosad gledali. Igrači koji su došli izgledaju superiorno na ledu u svemu što smo ikada vidjeli dosad u protekle četiri sezone. O nekim igračima smo maštali svih ovih sezona, a sada su u našem Brlogu, nevjerojatno.”

KHL konkurencija neusporedivo je snažnija nego u austrijskom EBEL-u, no, očekivanja su i dalje jednaka: “Naše želje su iste kao i dosad. Najvažnije nam je da igrači ostavljaju srce na ledu, da daju sve od sebe i da se to vidi. Bilo bi lijepo da uđemo u doigravanje KHL-a, a i nekako mi se čini, s obzirom na momčad kako sada izgleda, da imamo potencijala za taj pothvat. No, živjet ćemo za trenutak, od utakmice do utakmice i svaku srčanost i borbu igrača nagrađivat ćemo snažnim navijanjem kao i dosad. Pobjede su dodatna nagrada za njihovu igru i naše navijanje…”

Sektor B, MedvjediU subotu Medveščak igra još jednu prijateljsku utakmicu u Mariboru, protivnik je Vitjaz, podrška neće izostati, ali bit će teško, ako ne i nemoguće pratiti klub na gostovanjima po Rusiji: “Moramo iskoristiti ovo vrijeme priprema jer kada počne sezona i gostovanja u Rusiji, moći ćemo naše Medvjede pratiti jedino putem live streamova ili uz tekstualni live jer će biti teško putovati, osobito radnim danima. Pokušat ćemo organizirati odlazak na gostovanja u Prag i Bratislavu na tri, četiri dana, već smo počeli pregovore oko tih gostovanja, ali u Rusiju će biti malo teže. Možda nešto uspijemo organizirati u suradnji s klubom. No, o svemu tome više ćemo znati kad počne sezona jer ovo nam je svima prva velika KHL sezona i iz nje ćemo sigurno puno toga naučiti.”

Još uvijek je i navijačima teško zamisliti kako će se u Zagrebu gledati druga najsnažnija svjetska hokejska liga: “Ovo što je klub postigao… Nismo to očekivali. Priželjkivali smo KHL, ali nismo očekivali da ćemo uistinu ući u tu ligu. Nekako nam se, nama navijačima, sve to činilo nerealnim i nedostižnim, a sada je to tu. Samo par tjedana nas dijeli od vrhunskog hokeja. Ovosezonske utakmice za nas će biti pravi užitak. Gledat ćemo daleko bolji hokej, nego što smo ga imali priliku dosad gledati. Vjerujem da će i nama, kao i klubu, sve u početku biti nepoznanica, kao što je bilo i prve sezone u EBEL-u.”

Sektor B, MedvescakPoziv Sektora B nije izostao: “Dođite u Ledenu i uživajte u vrhunskom hokeju. Pokažimo svi zajedno našim novim suparnicima kako navijaju Medveščakovi navijači, pokažimo im kako Medveščakovi navijači ugošćuju navijače drugih klubova, pokažimo im odnos pun prijateljstva i tolerancije kakav jedini i smije biti na tribinama. Okupimo se svi ponovo u Ledenoj, uživajmo i slavimo vrhunski sport prije svega i potrudimo se da medvjeđi Brlog ponovo ‘gori’ u narednih sedam mjeseci!”

Službeni početak KHL sezone za Medveščak je već 6. rujna kada u Ledenoj gostuje moskovski CSKA. (Foto: medvescak.com)

AKTUALNO Hokej IZDVOJENO
Tagged with: ,

Ostavi komentar