Silvio Marić očekuje novi spektakl na Šalati: Dinamo i PAO oduvijek su gajili prijateljske odnose

futsal-dinamo

Futsal Dinamo na svoju već tradicionalnu manifestaciju koja se početkom rujna svake godine održava na kultnoj zagrebačkoj Šalati dovodi najzvučnije ime do sada – slavni grčki klub Panathinaikos! Jubilarna peta Šalata održat će se 8. i 9. rujna, a Dinamo će utakmicu protiv PAO-a odigrati u nedjelju, s početkom u 19 sati.

Panathinaikos Athlitikos Omilos je atensko sportsko društvo osnovano 1908. godine, koje pod svojim okriljem ima 24 sportova. Globalno su najpoznatiji nogometni i košarkaški klub Panathinaikos, a futsal je u PAO-vu obitelj ušao u kolovozu prošle godine, kada je atensko sportsko društvo preuzelo jedan od najboljih grčkih klubova, Athenu 90, i u premijernoj sezoni pod novim imenom osvojio drugo mjesto.

Poveznice između Dinama i Panathinaikosa su brojne, budući da su dresove oba kluba nosili mnogi igrači poput Velimira Zajeca, Gorana Vlaovića, Igora Bišćana, Silvija Marića, Danijela Šarića, Dumitrua Mitua, Danijela Pranjića, Gordona Schildenfelda, Ante Rukavine te Dimitriosa Papadopulosa.

“Dinamo i PAO oduvijek su gajili prijateljske odnose i drago mi je da se dogovorila međusobna futsalska utakmica na tradicionalnoj Šalati. Kao i prethodnih godina, očekujem spektakularnu atmosferu i pozivam sve navijače Dinama i Panathinaikosa da u nedjelju, 9. rujna, dođu na kultnu zagrebačku Šalatu“, rekao je Silvio Marić, bivša legenda Dinama i Panathinaikosa.

Također, navijačka grupa GNK Dinama Bad Blue Boys, koja u velikom broju pohodi utakmice Futsal Dinama, gaji dobre odnose s navijačkom grupom Panathinaikosa, Gate 13, koji također u velikom broju fanatično bodre sve klubove iz njihovog sportskog društva.

Spektakl na Šalati počinje dan ranije, u subotu, završnicom natjecanja Trofej Dinamo., u kojoj će snage odmjeriti osam najboljih momčadi iz seniorske, ženske i veteranske kategorije.

U subotu će se odigrati utakmice četvrtfinala i polufinala završnice Trofeja Dinamo, a u nedjelju tri utakmice finala i malonogometni, ali i navijački spektakl između Futsal Dinama i Panathinaikosa.

NOGOMET