Makarska ekipa ‘Zale Šampion’ osvojila Red Bull Sidrun: Htjeli bismo da se ovo natjecanje još više popularizira!

RED BULL SIDRUN FINALE DUBROVNIK 25082018 MARJAN RADOVIC (73 of 79)

Pet gradova na Jadranskoj obali, preko 40 ekipa, pet kvalifikacijskih natjecanja i velika dubrovačka završnica – kratki je pregled ovogodišnjeg, petog po redu, Red Bull Sidruna. Vaterpolski hakl na jedan gol, koji ovaj sport čine dinamičnim za igranje i zabavnim za gledanje, ove su nedjelje na dubrovačkoj plaži Sunset Beach u uvali Lapad iznjedrili pobjednike velikog finala: makarsku ekipu Zale Šampion u sastavu Mihovil Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir.

RED BULL SIDRUN FINALE DUBROVNIK MARJAN RADOVIC POBJEDNICI

Pobjednici splitskih kvalifikacija slavili su u okršaju s pobjednicima s Danča, ekipom Tradicionalno Neugodni (Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić), rezultatom 9:5.

“Uspjeli smo opravdati ime. Zadovoljni smo jer nismo očekivali da ćemo ovako lako proći kroz finale. Vraćamo se sigurno ako nas primate i nadamo se da će se konkurencija u budućnosti pojačati. Ipak nam je ovo bio samo malo lakši trening. Radujemo se Mostaru i Red Bull Cliff Diving natjecanju. Htjeli bismo da se ovo natjecanje još više popularizira i možda organizira na Makarskoj rivijeri, jer bi bilo puno zainteresiranih ekipa, a po viđenom danas – i puno navijača,“ izjavili su pobjednici!

RED BULL SIDRUN FINALE DUBROVNIK 25082018 MARJAN RADOVIC (12 of 79)

Borbenim okršajima za titulu prvaka svjedočili su promatrači s obale i međunarodni vaterpolski sudac Maro Savinović, kojem je ipak bilo lakše nego igračima: “Bilo je zabavno i lijepo. Ekipe znaju igrati vaterpolo, zabavljale su se dobro, a pobjednici su stvarno bili najbolji: znaju što rade i snalaze se dobro u malom prostoru. Nije bilo teško suditi jer je igra bila korektna.“

Borba za treće mjesto vodila se između šibenskih pobjednika Konoba KOJO (Ante Stojanović, Ivor Eškinja, Šime Brzić i Ivan Kadija) te opatijskih pobjednika Kvarnerčić (Jakov Hrkać, Pero Zucalo, Arsen Sergo i Vedran Poropat), u kojoj je treće mjesto osvojila Konoba KOJO, sa samo golom razlike (4:3).

Unatoč izuzetnim obranama golmana VK Jug CO Antonia Vukojevića i Tonija Jarka, lopta je mrežu tijekom velike završnice zatresla 93 puta. S obzirom na to da je gol branio dva dana zaredom, Antonio je izjavio: “Bila su ovo dva iznimno zanimljiva dana za mene. Natjecalo se puno odličnih ekipa i drago mi je što sam baš ja imao priliku sudjelovati u ovom natjecanju. Velika je razlika igrati u moru i ovo je za mene novo iskustvo. Deset minuta biti sam protiv obje strane je zaista lavovski posao. Sasvim zaslužena pobjeda ekipe Zale Šampion, koja je od samog skoka u more odlično svladala sve izazove koji su stavljeni pred igrače.”

TOMISLAV MOZE DUBROVNIK FINALE (61)

Medalje je zaslužnima oko vrata stavio trener VK Jug CO i legenda hrvatskog vaterpola, Vjekoslav Kobeščak.

Pobjednička ekipa Zale Šampion će u rujnu otputovati na Red Bull Cliff Diving u Mostaru, gdje će uživati u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta.

Red Bull Sidrun 2018:

1. Zale Šampion (Mihovil Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir)
2. Tradicionalno Neugodni (Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić)
3. Konoba KOJO (Ante Stojanović, Ivor Eškinja, Šime Brzić i Ivan Kadija)

(Foto: Tomislav Može, Marjan Radović)

 

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: