Sinj i Mladost u okršaju za trofej Kupa

Mladost Sinj, B Rožman

U subotu se od 16 sati na ragbi igralištu SC ‘Andrija Alčić i Ivica Poljak-Sokol’ u Sinju gledat ćemo iste aktere iz prošlogodišnjeg finala Kupa Hrvatske u ragbiju.

Momčadi Sinja i HARK Mladosti samo su zamijenili ulogu domaćina u finalnom susretu. Prošlogodišnje finale donijelo je vrlo izjednačen susret u iznimno teškim i zahtjevnim uvjetima na natopljenom Krtičnjaku. Na kraju. nakon vodstva Sinja u prvom poluvremenu, radovali su se ragbijaši Mladosti, iskoristivši prednost igranja na domaćem terenu. Prema najavama, ove subote, očekuje se lijepo vrijeme te kudikamo povoljniji i primjereniji uvjeti za finale Kupa Hrvatske. Zasigurno, bit će to prilika da igrači obje momčadi pokažu sve svoje znanje i vještinu u borbi za vrijedan trofej.

Momčad Sinja, prošlotjednom pobjedom na Starom placu u polufinalnom susretu nad višestrukim prvakom Nadom, pokazala je zrelost i prisebnost u odlučujućim trenucima susreta. Momčad je sigurno dobila još više samopouzdanja i odlučnosti da ovaj put trofej ostane u klupskim prostorijama na Trnovači. Kapetan sinjske momčadi Marko Grčić očekuje istinski ragbijaški spektakl te kvalitetnu, neizvjesnu utakmicu dostojnu finala Kupa Hrvatske. Kapetan Sinja i cijela njegova momčad izuzetno motivirani dočekuju finalni obračun. Čvrsto vjeruju da će upravo Marko na kraju utakmice prvi podignuti pobjednički pehar te realizirati snove generacija sinjskih ragbijaša. Ragbijašima Sinja ovo je četvrto finale i pokušaj u četrdesetgodišnjoj povijesti kluba da se domognu titule pobjednika Kupa u seniorskoj kategoriji. U tom naumu sigurno će imati veliku i srčanu podršku svojih sugrađana te brojnih simpatizera iz cijele Dalmacije.

Na putu do trofeja, sinjskoj momčadi, pored vjerujemo silne želje koje neće nedostajati, trebat će u subotu rezultatski nadvisit branitelje naslova,momčad HARK Mladosti. Zagrebački „akademci“ rutinirano su odradili polufinalni susret i očekivano nadvisili gradske rivale iz RK Zagreb. Momčad pod vodstvom Nika Jurišića spremna dolazi na junački megdan u Sinju. Igrači najstarijeg hrvatskog ragbi kluba svjesni su težine zadatka koji ih očekuje u finalnom susretu. Dobro su iskusili što znači dugogodišnja glad za trofejima i znaju koliko će biti motivirana domaća momčad u subotnjem susretu. Vjeruju u svoje sposobnosti i znanje, u stečeno iskustvo igranja odlučnih utakmica i osvajanje trofeja u posljednjih nekoliko sezona.

Oba voditelja momčadi očekuju vrlo tvrdu i zahtjevnu utakmicu. U borbi za svaki pedalj terena, pored kontrole energije bit će vrlo važno kontrolirati emocije, jer jedna dobivena ili izgubljena lopta, odnosno nekontrolirana reakcija pojedinog igrača, može odlučiti pobjednika. Ono što uoči finalnog susreta sigurno znamo je da će pobjednički pehar prvi u svoje ruke primiti jedan Marko. Marko Buljac kapetan HARK Mladosti ili Marko Grčić, kapetan RK Sinja. Oba kapetana i ljubitelji ragbija širom hrvatske iščekuju istinsku feštu ragbija uz iste želje, neka pobijedi bolji i zasluženo odnese pobjednički trofej u svoje klupske vitrine.

Jedna od najvažnijih utakmica u povijesti sinjskih ragbijaša, igranih pred domaćom publikom, imat će humanitarni karakter. Činjenica da i u trenucima kad se bore za izuzetno značajan trofej koji bi mogao značajno obilježiti klupsku povijest sinjski ragbijaši ne misle samo na sebe već su spremni u okvirima svojih mogućnosti pomoći članovima njihove zajednice u potrebi.

Glavni sudac utakmice bit će Hrvoje Bartolić a uz aut linije asistirat će mu Petra Drušković i Petar Matošić.

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI