Sock ne dolazi u Zadar: Još smo veći favoriti, naši dečki su posebno inspirirani protiv Amerikanaca!

Zeljko Krajan, Foto Mario Ćužić, HTS

Odlične vijesti za hrvatsku tenisku reprezentaciju prije velikog polufinalnog okršaja Davis Cupa s Amerikancima na zadarskom Višnjiku.

Jack Sock, ovogodišnji pobjednik US Opena u parovima i 17. tenisač ATP ljestvice, ne dolazi u Zadar zbog ozljede.

“Nije nam drago zbog ozljede, no takve se stvari događaju u Davisovu kupu. Ni prvi ni zadnji put. Umjesto Jacka, momčadi se pridružio Ryan Harrison“, objasnio je američki izbornik Jim Courier, koji ističe dobro raspoloženje u svojoj momčadi: “Uvjeti su dobri, stadion je jako lijep, stvarno smo zadovoljni. Istina da smo gubili u dosadašnjim susretima protiv Hrvatske, no vjerujemo u uspjeh. Kakva god situacija bila, loptice ne pamte ono što je bilo ranije, već o svemu odlučuju oni koji ih udaraju“, slikovit je bio Courier.

Izostanak Jacka Socka prokomentirao je i naš izbornik Željko Krajan:

“Sigurno da smo izostankom Socka još veći favoriti. Za mene je on bolji dio američke kombinacije i jasno je da će naši dečki imati u subotnjim parovima više izgleda za uspjeh. Općenito, smatram da smo, nakon njegovog i Isnerovog nedolaska, 20 do 30 posto veći favoriti za ukupnu pobjedu u ovom dvoboju“, rekao je Krajan te još jednom naglasio zadovoljstvo što na raspolaganju ima najjači mogući sastav:

“Povratkom Mate Pavića u reprezentaciju praktički imamo pravi ‘dream team’ što nam daje dodatni vjetar u leđa u ovom dvoboju!”

Osvrnuo se i na međusobni omjer Hrvatske i SAD-a. Naša reprezentacija upisala je sve četiri pobjede…

“Teško je reći u čemu je tajna tih naših uspjeha. Kad igramo protiv njih, uvijek je nešto posebno u zraku. Naši dečki su posebno inspirirani u tim mečevima, sjetimo se samo uspjeha protiv njih kad su s druge strane mreže bile zvijezde poput Agassija, Roddicka, braće Bryan… Svjesni smo da će naš veliki niz protiv Amerikanaca prije ili kasnije doći do svog kraja, no nadam se samo da to neće biti ovog vikenda,” zaključuje Krajan.

Službeni ždrijeb susreta između Hrvatske i SAD-a je u četvrtak u 11.30 sati ispred Crkve sv. Donata. Foto: Mario Ćužić, HTS

TENIS