Srna: “Izbornik ne može biti kriv za sve, postoji i odgovornost igrača”; Pletikosa: “Ne promijenimo li stvari, neće nam pomoći niti tri Mourinha”

Stipe Pletikosa Foto Drago Sopta HNSNakon poraza od Škotske, što je za Hrvatsku treći izgubljeni susret u ovim kvalifikacijama, izbornik sasvim izgledno više neće biti Igor Štimac, no, kapetan reprezentacije Darijo Srna preuzeo je dio odgovornosti za slabe rezultate na sebe i svoje suigrače.

“Izbornik ne može biti kriv za sve, mora postojati i odgovornost igrača,” kapetanski je poručio Srna, a prenose službene stranice HNS-a.

“Nema opravdanja. Ovo je do sada najgori trenutak otkad sam u reprezentaciji. Moramo se zamisliti i naći problem. Ja prvi kao kapetan moram snositi odgovornost. Svi smo krivi,” dodao je jedan od najiskusnijih reprezentativaca.

Srna još uvijek vjeruje kako je Hrvatskoj mjesto na Svjetskom prvenstvu te kako će kroz dodatne kvalifikacije izboriti mjesto u Brazilu: “Pred nama je još 180 minuta, imamo priliku za ono što Hrvatska zaslužuje. Možemo i izgubiti, ali moramo ostaviti srce na terenu. Atmosfera između igrača nije loša, to je napetost.”

Stipe Pletikosa kroz čitave je kvalifikacije jako dobro odradio svoj posao, ali je i on bio samokritičan: “Treba pokazati tko je muškarac, tko ima karakter i tko želi igrati za Hrvatsku. Svi smo mi htjeli, ali moglo se osjetiti da nam nedostaje više žara. Igrači su razgovarali u svlačionici i vjerujem da možemo biti pravi,” donosi hns-cff.hr.

Štimac selekciju neće voditi kroz dodatne kvalifikacije, a hrvatska jedinica i dalje smatra kako je velik dio odgovornosti i na samim igračima: “Izbornik nam je priopćio svoju odluku, a mi smo sami među sobom preuzeli veći dio odgovornosti. Nije sva krivica na njemu, teško je u ovom trenutku upirati prstom u bilo koga. Ako mi puno stvari ne promijenimo, neće nam pomoći ni tri Mourinha na klupi.”

“Nije nimalo lako, a svatko od nas igrača mora preispitati sebe i svoju odgovornost u ovome. Ne promijenimo li mnogo stvari, teško ćemo do Brazila,” realan je kao i uvijek Plete. (Foto: Drago Sopta / HNS)

 

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar