Stipe Bralić okuplja košarkašice prije početka novih kvalifikacija: Imamo dosta mladih i dobrih igračica

Hrvatska, košarkašice, HKS

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija okuplja se u nedjelju na početku novog kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo, koje će se 2021. igrati u Francuskoj i Španjolskoj.

Izbornik Stipe Bralić, koji je Hrvatice vodio i na Olimpijskim igrama u Londonu, objavio je popis igračica na koje računa za gostovanje u Latviji i domaći okršaj s Njemačkom u Zaboku 17. studenog.

Pozvane su Andrijana Cvitković (Rutronik Stars Keltern, Njemačka), Lea Miletić (Enea AZS Poznan, Poljska), Ana-Marija Begić (Virtus Segafredo Bologna, Italija), Klaudia Periša (Bellona Kayseri Basketbol, Turska), Mia Mašić (Magnolia Basket Campobasso, Italija), Josipa Silov (ŽKK Šibenik), Ivana Dojkić (Atomerőmű Ksc Szekszárd, Mađarska), Iva Brkić (CDB Clarinos, Španjolska), Ana Petrak (ŽKK Medveščak), Carmen Miloglav (Deportivo Promete, Španjolska), Ivana Tikvić (AD Pallacanestro Femminile Broni 93, Italija), Iva Slonjšak (Elazig Il Özel Idare, Turska), Nina Premasunac (AD Pallacanestro Femminile Broni 93, Italija), Nina Dedić (WBC Energa Torun, Poljska) i Ivana Blažević (Flippo Baskets BG 74 Göttingen, Njemačka).

“Očekuju nas dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Latvije u Rigi i doma protiv Njemačke. Iako imamo praktički 2-3 dana za pripreme, a suočeni smo s izostancima bitnih igračica – Antonija Sandrić očekuje prinovu u obitelji, Marija Režan mora sanirati hrskavicu koljena s kojom ima problema, Monika Bosilj je ozlijeđena. Nadam se dobroj igri i rezultatima. Imamo dosta mladih i dobrih igračica koje uz iskusnu Ivu Brkić (Ciglar) mogu odigrati na potrebnoj razini da izborimo Europsko prvenstvo 2021,” istaknuo je izbornik.

Prva se utakmica kvalifikacija igra u četvrtak, 14. studenog u Rigi u Latviji (prijenos na FIBA YouTube kanalu), a prva domaća je na rasporedu u nedjelju 17. studenog u Zaboku s početkom u 19 sati.

“Pozivamo sve ljubitelje ženske košarke da nam se pridruže u Zaboku jer potpora s tribina će djevojkama zaista mnogo značiti, a ulaz je slobodan,” prenosi hks-cbf.hr.

U stručnom stožeru su još pomoćne trenerice Vedrana Grgin Fonseca i Iva Borović Gregov te fizioterapeut Domagoj Rezo i ‘team manager’ Igor Kolarić.

KALENDAR KVALIFIKACIJA
14.11.2019. LATVIJA – HRVATSKA
17.11.2019. HRVATSKA – NJEMAČKA
12.11.2020. HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA
15.11.2020. HRVATSKA – LATVIJA
04.02.2021. NJEMAČKA – HRVATSKA
07.02.2021. SJEVERNA MAKEDONIJA – HRVATSKA

(Foto: HKS)

KOŠARKA