Svečano otvorene Zimske olimpijske igre gluhih, Marijana Božić ponijela hrvatsku zastavu!

HSSG Hrvatska reprezentacija

U talijanskoj provinciji Sondrio na Piazzi Garibaldi svečano su otvorene Zimske olimpijske igre gluhih!

1187 sudionika iz 34 zemlje natjecat će se u tri grada, u S. Caterini Valfurvi održat će se alpska, nordijska i snowboard natjecanja, u Chiavenni hokej na ledu i šah te u Madesimu curling. Hrvatsku zastavu na otvaranju Igara nosila je kapetanica curling reprezentacije, Marijana Božić koja je u prvom kolu nastupa na ZOIG sa svojim suigračicama upisala pobjedu protiv reprezentacije Kanade. U sastavu su još i Vanja Beganović, Maja Sertić, Emina Crnaić te Melani Turković.

HSSG, curling

“Čestitao bih našoj curling reprezentaciji na pobjedi protiv Kanade. Iako smo Na samom početku, moram iskreno reći da sam vrlo emotivno doživio pobjedu jer je curling u Kanadi nacionalni sport i samo u gradu Winnipegu imaju čak 57 dvorana sa stazom za curling, dok mi nemamo ni jednu. Na prvom nastupu naših curlingašica 2007. izgubili smo od Kanađanki s čak 23:0. To je najbolji pokazatelj da se isplatio sav njihov trud te se nadam da će istim ritmom nastaviti šahisti i skijašica Rea Hraski te im od srca želim puno sreće te da ispune svoje želje i ciljeve,” rekao je Oliver Lušić, predsjednik HSSG.

HSSG Team Croatia

Naše predstavnike već u petak očekuju nastupi pa će tako Rea Hraski, višestruka osvajačica medalja i kristalnih globusa nastupiti u spustu od 10 sati.

HSSG, šah

Curling reprezentacija u drugom kolu odmjerit će snage s Rusijom od 14 sati, a po prvi puta održat će se blitz disciplina u šahu. Za Hrvatsku će nastupiti Zlatko Klarić, Bogdan Božinović i Toni Vujčić. Igrat će se 13 kola, a natjecanje počinje u 14 sati.

PARAOLIMPIJCI