Talentirana Lana Zbašnik zbog ozljede ostaje bez debitantskog nastupa na ZOI

Lana Zbašnik, CroSki

Mlada hrvatska 18-godišnja skijašica Lana Zbašnik ostat će bez nastupa na Zimskim olimpijskim igrama. Na treningu veleslaloma osjetila je bol u koljenu, a pregledom je potvrđeno kako se radi o težoj ozljedi…

Zbašnik, CroSki

“Tijekom prvog treninga veleslaloma na stazi u Yongpyongu u jednom zavoju osjetila bol u desnom koljenu, udarac skijom o skiju ju je povukao malo unazad. U četvrtak je napravljena magnetska rezonanca i utvrđena je skoro potpuna ruptura križnog ligamenta, parcijalna ruptura medijalno kolateralnog ligamenta i nagnječenje roga medijalnog meniska.”

“Nažalost, takva ozljeda znači da su za Lanu Olimpijske igre završene. U nedjelju se vraća u Hrvatsku gdje će u ponedjeljak obaviti dodatne pretrage kod liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Miroslava Hašpla kako bi se odlučilo o daljnjem liječenju,” navodi se u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Lana je prije dvije godine nastupila na Olimpijskim igrama mladih u norveškom Lillehammeru, gdje je osvojila 12. mjesto u veleslalomu i alpskoj kombinaciji.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI