Tena Lukas u Bolu ostvarila rezultat karijere: Sve mi ovdje paše, osjećam se opušteno i uživam u igri!

Lukas, WTA Bol

Tena Lukas nastavlja oduševljavati! U četvrtfinalu bolskog WTA Croatia Bol Opena pobijedila je 112. igračicu svijeta, Kolumbijku Marianu Duque – Marino rezultatom 6:4, 4:6 i 6:1.

Kaštelanka je ostvarila rezultat karijere i u subotu od 17.30 sati igra polufinale protiv Slovenke Tamare Zidanšek!

“Na početku nije bilo teško ali drugi set, kad sam krenula i počela se nervirati pala mi je koncentracija i snaga. Nekako sam se uspjela smiriti i privesti meč kraju,” komentirala je Lukas.

“Sve mi ovdje paše, i zemlja i loptice i sve! Osjećam se toliko opušteno, stvarno uživam u igri, ali moram još jednom ponoviti, publika je odlična, toliko su dobri da jednostavno ne mogu izgubiti,” dodala je!

Shvatila sam da mi je tenis posao

Iako je odrasla na teniskim terenima, starija sestra Tajna i brat Feliks bavili su se tenisom, a i otac joj je teniski trener, svjesni koliko je to težak sport Tenu su roditelju u djetinjstvu pokušali usmjeriti na odbojku i druge sportove, no protiv ‘teniskog gena’ očito nisu mogli. U dosadašnjoj je karijeri 23-godišnja Tena imala dosta uspona i padova, nedostajalo joj je kontinuiteta no kako je i sama priznala, teniski sazrijeva i rezultat se vidi:

“Prije sam malo igrala pa malo nisam, hvatala me nervoza, uvijek mi je nešto smetalo. Sad sam usredotočena 100 posto na tenis, fokusirana sam maksimalno, shvatila sam da mi je to posao,” rekla je Tena.

Tena Lukas, WTA Bol

U sutrašnjem polufinalu na centralnom terenu Bluesun tenis centra igra protiv svoje partnerice u parovima

“Tamara i ja se dobro poznajemo i sigurno ćemo odigrati zanimljiv meč. Igrale smo dosta zajedno i posljednjih par puta je ona pobijedila, ali bilo je u gusto. Nadam se da će gledatelji uživati,” najavila je Tena.

TENIS
Tagged with: , ,