Bivši trener Barcelone preuzeo Cedevitu: Prvi puta da trener ne dolazi iz regije

Sito Alonso

Novi trener Cedevite je španjolski stručnjak Alfonso Alonso Blasco, poznatiji kao Sito Alonso.

Alonso je rođen 4. prosinca 1975. godine, a prvu poziciju glavnog trenera preuzeo je 2008. godine u Joventutu, u kojem je prije toga bio pomoćni trener.

Taj klub vodio je do ožujka 2010. godine, s tim da je u sezoni 2008.-2009. s Joventutom nastupio i u Euroligi. Od 2011. do 2014. godine bio je trener kluba Lagun Aro iz San Sebastiana (danas se zove Delteco GBC). 2014. je iz San Sebastiana otišao u Bilbao Basket, gdje je bio do srpnja 2016., a onda je prešao u Baskoniju.

S Baskonijom je u sezoni 2016.-2017. u Euroligi došao do četvrtfinala, a u domaćoj Endesa ligi do polufinala. Nakon toga je potpisao za Barcelonu, s kojom je počeo sezonu 2017./2018., no otpušten je u siječnju ove godine.

“Iznimno smo sretni što smo postigli dogovor sa Sitom Alonsom koji je potpisao trogodišnji ugovor (2+1). Ovo je prvi puta da nam prvi trener ne dolazi iz regije i ovog govornog područja pa je to novost za KK Cedevitu. Sito Alonso je stručnjak koji je uspješno vodio sjajne momčadi, odlične igrače i sigurni smo da će pomoći i nama u ostvarivanju naših ambicija. Dobro je upoznat s našom organizacijom, a više o njegovom potpisu i daljnjim koracima ćemo slijedeći tjedan kada nam trener dolazi u Zagreb i kada ćemo ga predstaviti javnosti”, rekao je Matej Mamić, sportski direktor KK Cedevite.

Alonso je bio i izbornik U-20 reprezentacije Španjolske, s kojom je na U-20 Europskom prvenstvu 2013. godine u Estoniji osvojio brončanu medalju, a 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj je bio pomoćni trener seniorske reprezentacije Španjolske, koja je tada u četvrtfinalu ispala od Francuske.

KOŠARKA