Tena Šikić u atraktivnoj borbi nadomak medalje prvog dana IJF Grand Prix turnira u Zagrebu

Tena Šikić, Hrvatski judo savez

Prvog dana velikog judo Grand Prix turnira u Zagrebu nastupilo je pet hrvatskih judašica i jedan hrvatski judaš, a najbolji rezultat ostvarila je Tena Šikić u kategoriji do 52 kilograma.

Početak ovogodišnjeg Grand Prixa u potpunosti je opravdao očekivanja. Mnoštvo atraktivnih borbi, lijepih bacanja i kvalitetnih judoka. Hrvatske predstavnice su pokazale puno želje i motiva na domaćem tatamija, a najbliža medalji bila je Tena Šikić.

“Amerikanka Delgado je povela, ali sam se na krilima navijača uspjela skoro pa skroz vratiti. Međutim, na kraju ipak nije išlo. Šteta jer sam htjela nastaviti niz medalja na IJF Tour-u,” opisala je svoj nastup Šikić.

U istoj kategoriji Tihea Topolovec bila je nadomak borbe za broncu, međutim nakon pobjede wazarijem protiv Nordmeyer (GER) i poraza od Delgado (USA), izgubila je (1-0 kazne) od Edwards (GBR).

Sara Matijević (do 48 kg) u prvom kolu je pobijedila Truong (USA), a zatim izgubila od Minsker (ISR) u četvrtfinalu te u repasažu ipponom od Fjolle Kelmendi (KOS), rođakinja od puno poznatije Majlinde Kelmendi (olimpijsko zlato u Riju).

U kategoriji do 57 kilograma, obje hrvatske predstavnice su izgubile od njemačkih judašica. Martina Jukić je izgubila od Coban, a Ivana Mandarić od Mueller. U kategoriji do 66 kilograma, Marko Drašković je izgubio ipponom od Rusa Abdulzhalilova.

Nakon završetka prvog dana natjecanja, djeca od 4 do 12 godina starosti, družila su se sa zlatnom olimpijkom Majlindom Kelmendi te hrvatskim judokama, Barbarom i Brigitom Matić, Karlom Prodan te Zlatkom Kumrićem i Bernardom Azinovićem.

U subotu eliminacije u dvorani 2 Doma sportova počinju u 11 sati, svečano otvorenje je u 16 sati, a finalni blok je na rasporedu od 17 sati. (Foto: Hrvatski judo savez)

BORILAČKI SPORTOVI