Tenis u školama stigao i u Varaždin: Projekt se nastavlja, uložit ćemo još više sredstava

Tenis u školama, VŽ (1)

Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza upoznaje mališane diljem Hrvatske s ljepotama ‘bijelog sporta’. Mali Varaždinci, koji treniraju u V. OŠ Varaždin, besplatno uče osnovne tehnike tenisa koje im prenose licencirani treneri. Cilj projekta popularizacija je tenisa, a reakcije mališana pokazuju da će se mnogi od njih i u budućnosti nastaviti družiti s reketom.

”Ovaj projekt je simbioza tenisa i školskog sporta u kojem djeca rade prve teniske korake, a dio njih tada nastavlja s klupskim tenisom. Ovdje trenira 20-ak djece, učenici od prvog do četvrtog razreda. Učimo ih osnovama kroz igre koje su njima zabavne i na taj ih način zadržali u ovom sportu. Djeca izvrsno reagiraju, tenis im je zanimljiv i dinamičan te vjerujem da će tenis ostati jedan od najzanimljivijih sportova u Hrvatskoj,” izjavio je trener Lovro Juzbašić iz TK Varaždin koji radi s malim polaznicima u Varaždinu.

Tenis u školama, VŽ (2)

Svi polaznici Tenisa u školama dobit će i ulaznice za Davis Cup meč Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka održava u zagrebačkom Domu sportova, a mali Varaždinci ne skrivaju oduševljenje što će moći glasno bodriti naše reprezentativce.

‘Najdraži igrač mi je Borna Ćorić, nadam se da ću ga vidjeti kako igra u Zagrebu! Volim trenirati tenis u školi, a najdraži udarac koji sam naučio je forhend. Treninzi nisu naporni i želim se nastaviti baviti tenisom kad odrastem,” poručio je učenik prvog razreda Luka Cvetko.

Program projekta koji je pokrenuo Hrvatski teniski savez obuhvaća 30 sati treninga u kojima učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje.

Tenis u školama, VŽ (3)

”Više od 800 djece je prošlo ove godine kroz projekt i na taj način s licenciranim trenerima naučilo osnove tenisa. Vjerujem da smo zajedno s Ministarstvom obrazovanja napravili jednu dobru stvar koja djecu upoznaje sa sportom i malo ih miče od mobitela i kompjutera. Projekt se nastavlja i u budućnost, uložit ćemo i više sredstava. Bitno je poticati masovnost tenisa kako bismo jednog dana imali nove profesionalne igrače,” naglasila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić te dodala: ”Veseli me što će ovi mali polaznici moći navijati za hrvatsku reprezentaciju na Davis Cup meču i pozivam sve da nam se 6. i 7. ožujka pridruže u što većem broju!”

Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Program obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a održava se u 30 škola u gradovima diljem Hrvatske. Uz osnove tenisa, polaznici se kroz program upoznaju i s brojnim prednostima koje ovaj sport ima na tjelesni, motorički i psihološki razvoj djeteta.

TENIS
Tagged with: