Tina Zelčić izborila prvo finale Svjetskog kupa u karijeri: Presretna sam

Tina Zelcic

Mlada hrvatska gimnastičarka, 16-godišnja Tina Zelčić, na trećem je Svjetskom kupu u karijeri ostvarila plasman u svoje prvo finale.

Nakon odličnih rezultata naših gimnastičara prvog dana kvalifikacija u Mersinu te tri finala koja su nam donijeli Aurel Benović, Tijana Tkalčec i Renato Prpić, u nedjelju će im se u borbi za medalje pridružiti i mlada Tina.

Najmlađa hrvatska predstavnica na ovom jakom međunarodnom turniru na obali Sredozemlja, u današnjim je kvalifikacijama zauzela šesto mjesto (11.500), dok je njena nešto iskusnija reprezentativna kolegica Petra Furač bila 11. (10.200).

“Nastupila  sam do sada na tri Svjetska kupa i ovo je moje prvo finale u životu! Presretna sam pogotovo jer mi je ovo prvo veliko natjecanje nakon godinu dana i operacije lakta. Veselim se finalu i ne želim razmišljati sada o medalji, samo trebam vježbu izvesti najbolje što znam,” oduševljeno je poručila.

Hrvatska reprezentativka, Karlovčanka Petra Furač nastupila je još i u kvalifikacijama partera gdje je, kao i na gradi, ostvarila plasman na 11. mjesto s ocjenom 10.100.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,