Tomas: Za ovo smo se spremali, čeka nas pravi test ovog ljeta!

Tomas, Foto FIBA

Stigao je i toliko najavljivani 10. rujna i utakmica hrvatske košarkaške reprezentacije u osmini finala Europskog prvenstva. Od prvog dana priprema izbornik Petrović apostrofirao je ovaj dan kao ključan u ambicijama naše nacionalne izabrane vrste i večeras u Istanbulu njegovi odabranici moraju pokazati za što su se pripremali proteklih mjesec dana.

“Pred nama je utakmica za koju smo se spremali cijele pripreme – za prvu nokaut utakmicu. Protivnik je vrlo dobar, znali smo da ne možemo dobiti slabijeg protivnika. U našoj skupini, ovakva utakmica pod pritiskom je bila protiv Crne Gore. Protiv Španjolske smo igrali rasterećeno i sada nas čeka pravi test ovog ljeta,” naglasio je Marko Tomas, koji je ‘odmarao’ protiv Češke kako bi se što bolje spremio za ovaj okršaj.

Dvoboj Hrvatske i Rusije na rasporedu je od 20.30 sati po našem vremenu u istanbulskoj Sinan Erden Areni.

“Spremni smo. Imali smo dva dana pripreme za Rusiju, isto da se i odmorimo fizički i psihički za dvoboj koji dolazi dosta kasno po nas,” dodao je Bogdanović, koji uz Šarića mora predvoditi hrvatski napad ukoliko želimo do pobjede.

Najbolji strijelac Hrvatske u prvoj fazi turnira bio je Bojan s 21,4 poena u prosjeku po utakmici. Dario je imao 15,2 poena, a Tomas devet u prosjeku.

ProsjekŠarić predvodi skakače s 7,4 uhvaćenih lopti po utakmici, dok su nam najbolji asistenti Roko Leni Ukić (4,8) i Kruno Simon (4,4).

Ukupno

Ako prođe u četvrtfinale Hrvatskoj će protivnik biti Grčka, koja je eliminirala Litvu sa 77:64.

(Foto: FIBA)

KOŠARKA

Ostavi komentar