Zekić: I poslije ove pobjede nad Hajdukom vidim da imamo značajne rezerve koje još ne pokazujemo!

Zekić, NK Osijek

Nogometaši Osijeka slavili su u derbiju nad Hajdukom 2:1, pogotkom Grezde u sudačkoj nadoknadi!

“Moram reći da sam iscrpljen kao i moji igrači, zaista je bila zahtjevna utakmica. Koliko mogu reći, ovako ‘na vruće’, mislim da smo bili apsolutno bolji protivnik. Dosta toga smo mogli riješiti prije, ali na kraju – nema ništa slađe nego zabiti za pobjedu u posljednjim sekundama. Mogu samo čestitati svojim igračima na velikom htijenju i borbenosti, a žao mi je što nismo u dosta situacija imali malo više mirnoće u zadnjem pasu jer bismo stvorili još i više izrazitih prigoda, iako ih je i ovako bilo puno. Jednom bih igraču posebno želio zahvaliti. To je Tomislav Šorša koji već duže vrijeme igra pod velikim bolovima i injekcijama. Tetive su mu u jako lošem stanju i to je još jedan primjer kako se bori za ovaj klub,” istaknuo je trener Osječana Zoran Zekić, prenosi službena klupska stranica.

“I poslije ovog susreta mi je jasno da imamo značajne rezerve koje još ne pokazujemo, neki igrači se moraju ‘resetirati’ jer ne pružaju ono što želim. Ne kažem da im je upitna želja, ali nisu na potrebnoj razini. Nadam se da će se što prije ‘probuditi’ i da će biti svi zdravi, pa će sve skupa izgledati i bolje od ovoga,” naglasio je strateg Bijelo-plavih te dodao:

“Mislim da bi bio grijeh i idiotizam da sve ovo što smo pokazali u zadnja tri mjeseca na glup način uprskamo. Vinkovci nam se više ne smiju ponoviti! Može nam se dogoditi loš dan, ali pristup nikada ne smije biti upitan. Osobno vidim toliko dobrih stvari, da moram biti zadovoljan. Odlično se radi i na treninzima i samo tako trebamo nastaviti!”

Španjolac na klupi Hajduka Juan Carrillo nije mogao biti zadovoljan…

“Teška utakmica s dvije dobre momčadi. Prvo poluvrijeme Osijek je imao velike šanse, ali smo ih ipak dobro kontrolirali. U drugom smo brzo poveli i odmah napravili pogrešku. Nije nam se smjelo dogoditi da primimo gol u samoj završnici i izgubimo u zadnjoj minuti. Osijek je odigrao dobru akciju, a mi nismo bili dobro postavljeni u tim trenucima. No, to je nogomet, iz ove utakmice mogli smo nešto naučiti i sada se moramo okrenuti sljedećem protivniku i ne ponoviti pogreške koje smo ovdje učinili. Koliko nam nedostaje Vlašić? On je odličan nogometaš, ali više nije član Hajduka. Drago mi je da je debitirao za Everton, a ja sada razmišljam samo o igračima koje imam na raspolaganju.”

Carrillo je isključen u drugom poluvremenu…

“Ne želim govoriti o suđenju, nikada to ne činim. Znam da im je posao težak, ali težak je i naš trenerski,” rekao je trener Splićana.

NOGOMET