Tucak: Napravit ćemo sve da pobijedimo i usred Srbije!

Vaterpolo, Hrvatska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Šibeniku na otvaranju nove sezone Svjetske lige uvjerljivo svladala Rumunjsku rezultatom 17:4 (4:1, 5:1, 2:0, 6:2).

Josip Vrlić je postigao četiri gola, Andrija Bašić je u svom rodnom gradu upisao tri pogotka, Loren Fatović, Vukičević i Miloš dodali su po dva, a jednom su precizni bili Lončar, Visković, Šetka i Benić.

“Odlično smo odigrali utakmicu bez obzira je li to većinom naša zasluga ili djelomično zbog slabosti Rumunja. Bili smo vrlo rasplivani i čvrsti u obrani, u smo tranzicijskoj igri ostvarili dosta lakih golova, pozicijski napad nam je također bio jako dobar, jednako kao i centri i vanjski igrači. Sveukupno sam izuzetno zadovoljan s prvom utakmicom Svjetske lige. Bila je i dobra atmosfera, šteta što igra nije nosila rezultatsku neizvjesnost no bitno je pobijediti i da su ljudi zadovoljni, a mi ćemo uvijek rado dolaziti u Šibenik. Sada se okrećemo onom najvažnijem, idućem kolu u kojem nas očekuje Srbija, naš stari poznanik. Napravit ćemo sve da ih pokušamo pobijediti usred Srbije,” rekao je izbornik Ivica Tucak.

Dvoboj sa Srbijom u Nišu na rasporedu je 12. prosinca.

“Kontrolirali smo igru i rezultat od samog početka. Pokazali smo da smo puno kvalitetnija ekipa od Rumunjske u ovom trenutku i mislim da je ovo vrlo kvalitetan uvod u reprezentativnu sezonu. Sljedeća utakmica u Srbiji, to je uvijek derbi prepun tenzija. No imamo mjesec dana u kojih ćemo se pokušati čim bolje pripremiti. Neće biti nimalo lako ali pokušat ćemo odigrati što bolje možemo i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti povoljan rezultat,” istaknuo je Marko Bijač.

Ove sezone novi je sustav natjecanja. Dvije najbolje ekipe iz četiri skupine Svjetske lige izborit će završni turnir Europa kupa. Najbolje četiri reprezentacije izborit će mjesto na finalu Svjetske lige.

Barakude su do sada u Svjetskoj ligi osvojile jednu zlatnu, dvije srebrne i tri brončane medalje.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI