[VIDEO] Dominacija Hrvatica za nadu u Francuskoj; Ivana Dojkić: “Tako se igra za reprezentaciju!”

Hrvatska - Estonija, Foto Marin Sušić HKS

Hrvatska ženska reprezentacija upisala je pobjedu u kvalifikacijskoj utakmici za EuroBasket 2017 protiv Estonije 86:45 (23:9, 20:12, 17:14, 26:10).

Nakon pobjede protiv Estonije, Hrvatska putuje za Clermont Ferrand (FRA) gdje u srijedu, 23. studenog 2016. igra svoju posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv Francuske i gdje ima priliku izboriti EuroBasket 2017.

Hrvatska igra Kvalifikacijsku skupinu B zajedno s Nizozemskom, Estonijom i Francuskom. Za izravan plasman na EuroBasket 2017 Hrvatska bi trebala osvojiti prvo mjesto u skupini ili biti među šest najbolje drugoplasiranih reprezentacija. Hrvatska dosad ima tri pobjede (Estonija, Nizozemska, Estonija) i dva poraza (Nizozemska, Francuska).

Mlada Ivana Dojkić je prvi puta sa seniorskom reprezentacijom i odlično se predstavila: “Danas smo pokazale da s odličnom i agresivnom obranom možemo puno pridonijeti u napadu. Imali smo energiju koju je trener od nas zahtijevao kroz cijeli tjedan i mislim da smo napravili i u obrani i u napadu jako dobar posao. Jednostavno, danas su sve cure dale sve od sebe i tako se igra za hrvatsku reprezentaciju“, rekla je  nakon utakmice.

Izbornik Braslav Turić se nada uspjehu i u Francuskoj: “Ako ovo uzmemo kao nekakvu generalnu probu za utakmicu s Francuskom i ako sublimiramo malo ovo što smo radili ovaj tjedan – to je to. Ispalo je više nego dobro. Trenirali smo ovakav model košarke, s puno agresivne obrane, s dosta preuzimanja, s tranzicijsko-napadačkom igrom. To se večeras pokazalo dobro, a nadam se da će biti uspješno i u Francuskoj.“

HRVATSKA – ESTONIJA 86:45 (23:9, 20:12, 17:14, 26:10)

HRVATSKA: Zellous 8, Ivezić 12, Borović 5, Sandrić 10, Tikvić 7, Džankić 7, Pačkovski 2, Lelas 7, Premasunac 13, Buzov 2, Dojkić 9, Begić 4

(Foto: Marin Sušić/HKS)

 

KOŠARKA