[VIDEO] Košarkašice Medveščaka obranile naslov: Osvojile smo ukupno devet trofeja u nizu, pokazale smo da smo najbolje!

Medveščak, Foto HKS, Marin Sušić

Košarkašice Medveščaka slavile su i u trećoj utakmici finalne serije doigravanja te su peti put u nizu stigle do naslova prvakinja Hrvatske. Medekice su sa 72:51 (18:16, 11:13, 22:10, 21:12) bile bolje od Trešnjevke 2009 i nisu dozvolile nikakvo iznenađenje.

Kapetanica Medveščaka Iva Borović predvodila je s 24 poena, dok je Iva Todorić dodala 16 koševa i sedam ukradenih lopti, s valorizacijom 24. Za Trešnjevku 2009 je odlično odigrala Marta Galić sa 17 poena i 8 skokova.

Braslav Turić, trener Medveščaka, mogao je biti zadovoljan viđenim: “Prvo je poluvrijeme utakmica bila najneizvjesnija u odnosu na prijašnje utakmice. Nakon toga smo se u svlačionici dogovorili da moramo podići obranu u igri pet na pet, odnosno pritisak na lopti na linijama i onog trenutka kad smo to napravili, napravili smo i razliku, otvorile su nam se neke polukontre, neki lagani poeni i onda smo tu razliku držali do kraja.“

Braslav Turić Medveščak, Foto HKS, Marin Sušić

Iva Borović kapetanski je predvodila svoje igračice do titule: “U ovoj trećoj utakmici su nam suparnice dobro parirale prvih tridesetak minuta i nakon toga smo se mi odvojile, napravile razliku i potvrdile da smo najbolja ekipa – osvojile smo devet trofeja za redom uzimajući u obzir i Prvenstvo i Kup.”

Borović, Medveščak, Foto HKS, Marin Sušić

 

“Trener nam je u poluvremenu rekao da moramo podići agresivnost i čim smo otišle u brzinu više, suparnice nam više nisu mogle parirati,” dodala je Iva, koj je pehar primila iz ruku predsjednika HKS-a i naše legende, Stojka Vrankovića.

Trešnjevka, Foto HKS, Marin Sušić

Trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec ponosan je na svoju ekipu: “Cure su se borile, danas smo pružili najjači otpor u ove tri utakmice. Kao što sam i rekao na početku ove serije, suparnice su starije i iskusnije i mi to nismo mogli nadoknaditi, ali ja sam ipak ponosan na to da smo se mi dizali kroz tu seriju i odigrali najbolje prvo poluvrijeme – neriješeno. Nažalost, nismo do kraja zadržali koncentraciju, bilo je previše izgubljenih lopti što je presudilo finale i dalo Medveščaku puno laganih poena. Ipak, apsolutno sam zadovoljan jer smo bili u finalu s juniorskom ekipom i čestitam svojim igračicama na svemu što su napravile.”

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA