[VIDEO] Nevjerojatni Šime i Mihovil Fantela prvaci svijeta: Čudesno, nismo ovo mogli ni sanjati!

Fantele

Šime i Mihovil Fantela svjetski su prvaci u 49eru! Nevjerojatan uspjeh nakon samo nešto više od godinu dana jedrenja u novoj disciplini. Plov za odličja odjedrili su taktički savršeno i zlato u nijednom trenutku nije bilo upitno!

Fantela Šime

Od starta do cilja plova za odličja Šime i Mihovil kontrolirali su situaciju. U predstartnom manevriranju odmah su dali naslutiti svoju taktiku, držat će se dviju njemačkih posada koje su jedine mogle ugroziti njihovu poziciju broj jedan. Posao su odradila braća Fantela bez greške. Nisu dali Nijemcima disati, stalno su ih držali na oku. Njemačke posade morale su oko polovice plova prestati razmišljati o zlatu, koje je očito bilo nedostižno i posvetiti se tome kako da sačuvaju srebro i broncu. Ni u tom zadatku nisu uspjeli u potpunosti. Srebro su im oteli Francuzi Frei i Delpech, Fischer i Graf su osvojili broncu, a Heil i Ploessel ostali su bez postolja.

111

Šime i Mihovil Fantela ciljem su u plovu za odličja prošli peti, Nijemci na začelju flote.

“Čudesno jedrenje s bratom, prijelaz iz 470, osvojiti naslov svjetskog prvaka u drugoj sezoni nisam ni sanjati mogao. Znali smo da smo dobri, da možemo napraviti dobar rezultat ako budu naši uvjeti. Iskoristili smo maksimalno što nam se ponudilo, nismo posustali ni jučer po jakom vjetru koji zasad još ne poznamo dobro.. Ovo je ludo! Htjeli smo Tokio i normu za Olimpijske igre, a idemo kući sa zlatom,” presretan je Šime.

“Ovaj tjedan smo dali sve od sebe i postali svjetski prvaci! Radimo naporno i nastavit ćemo tako,” dodao je uzbuđeno Mihovil.

“Ime našeg broda je 10 000. Toliko sati moramo provesti u brodu da bismo osvojili olimpijsku medalju. Prošao sam to i to je tako,” dodaje Šime.

Šime Fantela ima naslove svjetskog kadetskog prvaka u Optimistu, nekoliko naslova svjetskog juniorskog prvaka u 470, tri naslova svjetskog seniorskog prvaka u olimpijskim disciplinama (dva u 470 i jedan u 49eru) i olimpijsko zlato u 470. Europska odličja nismo niti brojali. Kombinacija s Igorom Marenićem ispisala je stranice hrvatske sportske povijesti, a kombinacija s bratom Mihovilom čini se da neće biti ništa manje uspješna.

VODENI SPORTOVI