Video: Poljud opremljen najmodernijim integralnim sustavom kontrole ulaza i video nadzora s 83 kamere

Hajduk, Poljud

Hajduk, PoljudNa Poljudu je danas predstavljen najmoderniji integralni sustav kontrole ulaza i video nadzora stadiona. Sustav se sastoji od online prodaje ulaznica, niza fizičkih barijera i skenera ulaznica. Također, tu su i 83 kamere koje pokrivanju svaki kutak stadiona i prostor oko njega. Na Poljudu je za ovu svrhu napravljena i posebna nadzorna soba i serveri koja će podržavati sustav.

Karte se od sada mogu kupiti putem interneta, te isprintati kod kuće, jer svaka sadrži jedinstveni bar-kod kojeg očitava skener na ulazu i registrira ulazak na stadion. Kamere snimaju stadion 24 sata dnevno.

“Poštovani navijači, posjetitelji, ovim putem vas želimo informirati o novom sustavu kontrole ulaza i video-nadzora na stadionu Poljud. Zbog usklađenja s europskim normama sigurnosti na stadionima, koje zahtijevaju FIFA, UEFA i HNS, HNK Hajduk se modernizira sustavom kontrole pristupa i video nadzora.

Sustav kontrole pristupa sastoji se od mehaničkih barijera kroz koje je moguće proći samo uz valjanu ulaznicu/pretplatu za ulaz/sektor na kojem se nalazi. Sektori za ulazak na stadion otvaraju se minimalno 2 sata prije početka utakmica. Proces registracije i ulaska na stadion potrebno je započeti minimalno 1 sat prije početka utakmice.

Svakoj ulaznici/pretplati pridružen je jedinstveni bar-kod, kojeg je potrebno čuvati od oštećenja. Jedinstveni bar-kod svake ulaznice/pretplate registriran je unutar sustava. U slučaju otuđenja ulaznice, postoji velika mogućnost zloupotrebe od strane trećih osoba, stoga vas molimo, čuvajte svoje ulaznice.
U slučaju otuđenja pretplatničke iskaznice, molimo vas da se javite u Odjel za članstvo HNK Hajduk (stadion Poljud). U sustavu će se poništiti bar-kod otuđene pretplatničke iskaznice, te će se gledatelju izdati nova pretplatnička iskaznica s novim pridruženim bar-kodom.

Bar-kod s ulaznice/pretplate se očitava na barijerama prislanjanjem ulaznice na čitač bar-koda. Kada barijera očita jedinstveni bar-kod apliciran na ulaznicama/pretplatama, vaš ulazak na stadion je evidentiran. Pokušaj zlouporabe ulaznica ili pretplatnih iskaznica bit će sankcioniran od strane policije.

Na svaki od poljudskih 20 ulaza postavljene su po dvije barijere, dok je u sredini ostavljen prostor za evakuaciju u sigurnosnim slučajevima.

Svaka od tih barijera propušta maksimalno 500 ljudi u satu, pa se gledatelji mole da na utakmice dolaze ranije kako bi izbjegli gužve. Sustav stalnog video nadzora kamerama nadgleda cjelokupan proces ulaska na stadion uključujući i boravak na stadionu.

Molimo gledatelje da dođu na vrijeme sukladno novim standardima, sve u interesu vaše sigurnosti na stadionu.” (hajduk.hr)

NOGOMET
Tagged with:

Ostavi komentar