[VIDEO] Teška ozljeda i kraj ovogodišnjeg olimpijskog sna Leone Popović!

Leona Popović, Štimac, CroSki

Nažalost, za Leonu Popović završene su ove Zimske olimpijske igre praktički i prije nego su počele.

Pala je u prvoj vožnji veleslaloma te je zaradila tešku ozljedu koljena i sasvim sigurno više neće nastupiti u PyeongChangu.

Popović je ove sezone osvojila svoje prve bodove u Svjetskom kupu u veleslalomu, bila je u jako dobroj formi i nadala se pozitivnom rezultatu u Južnoj Koreji.

Popović
“Prilično sam razočarana i tužna, dosta teška ozljeda koljena, koje je nama svima skijašima mana. Nakon utrke bila sam jako tužna, odmah sam shvatila da to vjerojatno neće biti dobar ishod. Procjenjuje se da će oporavak trajati od pet do šest mjeseci do pune spremnosti,” rekla je Leona.

Zbog ozljede koljena zarađene na treningu je i prije početka Igara svoj nastup morala otkazati i mlada Lana Zbašnik.

Andrea Komšić zauzela je 32. mjesto s više od osam sekundi zaostatka za pobjednicom Mikaelom Shiffrin, dok je 17-godišnja Ida Štimac zauzela 34. mjesto (+11,16).

“Zadovoljna sam, jer meni je ovdje stvarno lijepo i uživam i čast mi je što sa samo 17 godina nastupam na Olimpijskim igrama. Završnica staze je vrlo zahtjevna dok je meni u tom dijelu pala koncentracija. Malim koracima idem prema naprijed. Veselim se utrci slaloma,” poručila je Ida.

U odgođenom spustu skijaša, koji se trebao održati još prije četiri dana, Natko Zrnčić-Dim odustao je od nastupa, iako je bio prijavljen na startu.

Slavio je Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je s 35 godina postao najstariji osvajač olimpijskog skijaškog zlata u povijesti.

Srebro je osvojio njegov sunarodnjak Jansrud, a brončani je Švicarac Feuz. (Foto: CroSki)

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI