Zagreb Winter Classic u premijernom izdanju: Uživajte u ljepoti mačevanja

Foil Tournament CityLight

Premijerno izdanje Zagreb Winter Classica, međunarodnog natjecanja u mačevanju, održat će se u subotu i nedjelju, 8. i 9. prosinca, u zagrebačkoj Osnovnoj školi Petar Zrinski (Krajiška ulica 9).

Početak turnira je u 9 sati, a ulaz je slobodan.

U subotu su na rasporedu turniri u kojima sudjeluju seniori i kadeti. Službeno otvorenje otpočinje u 13.30 sati, a finale i polufinale u seniorskoj kategoriji odigrat će se između 14 i 15 sati. Nedjelja je rezervirana za natjecanja u mlađim dobnim kategorijama.

Mačevalačko natjecanje Zagreb Winter Classic odvija se u organizaciji Mačevalačkog kluba Dubrava, osnovanog 2017. godine. Zagreb Winter Classic ugostit će brojne timove u juniorskim i seniorskim kategorijama, a ambicija je da natjecanje iz godine u godinu raste te da se s vremenom pozicionira kao značajno europsko i svjetsko natjecanje.

U modernom mačevanju postoje tri discipline – floret, sablja i mač, a na Zagreb Winter Classic natjecanju se snage odmjeravaju u floretu.

Floret je disciplina u kojoj je važeća površina torzo, što obuhvaća područje do međunožja, leđa do linije kukova, kao i podbradak maske. Pogodak se u floretu ostvaruje isključivo ubodom, dakle samo vrhom oružja.

“Dođite na Zagreb Winter Classic i uživajte u ljepotama mačevanja, jednog od devet sportova koji je na Olimpijskim igrama zastupljen od prvog izdanja u Ateni, 1896. godine,” poručili su organizatori.

Foil Tournament CityLight

OSTALI SPORTOVI