Žapci osigurali domaćinstvo završnog regionalnog turnira: Ne zavaravamo se prvim mjestom

Mladost

Vaterpolisti Mladosti očekivano su bili bolji od POŠK-a u sedamnaestom kolu Regionalne vaterpolo lige. Žapci su slavili rezultatom 15:7 te se s gostovanja u Splitu vraćaju s nova tri boda. Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Antonio Petković s tri pogotka dok su kod POŠK-a najraspoloženiji bili Luka Vukić, Marin Kurir i Filip Vuleta s po dva pogotka.

“Utakmica je bila riješena već na početku, ali kasnije smo nažalost napravili nekoliko tehničkih grešaka koje su vratile i POŠK u utakmicu. Međutim, što je utakmica dalje odmicala to smo sve više ulazili u naš ritam i zasluženo slavili velikom razlikom. Ciljano sam pružio priliku mlađim igračima koji su to iskoristili,” izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapci su se ovom pobjedom popeli na 46 bodova te tako i matematički potvrdili prvo mjesto u ligaškom dijelu natjecanja. Mladost je ovim prvim mjestom osigurala da se Final Four Regionalne lige igra u Zagrebu, a iako je riječ o velikom uspjehu zagrebačkog kluba, trener Bajić upozorava:

“Utakmica je potvrdila prvo mjesto Mladosti u Regionalnoj ligi, ali nama to daje samo pravo da igramo Final Four u Zagrebu i ništa više od toga. Pred nama tek sada predstoji završni i najvažniji dio sezone, s ovim prvim mjestom se ne zavaravamo niti nam to daje pravo da budemo opušteni!”

Iduća utakmica Mladosti na domaćem bazenu je 20. ožujka kada u Regionalnoj vaterpolskoj ligi dočekuju Primorac, a ulaz na utakmicu je besplatan.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: , ,