Završni R-7 turnir ragbijaša u subotu na Starom placu

Sinj vs Nada ( Pavlović vs Dodoja)

U subotu 1. lipnja na igralištu Ragbi kluba Nada igrat će se II Završni turnir Prvenstva Hrvatske u R-7. Na turniru će sudjelovati četiri najkvalitetnije hrvatske momčadi: HARK Mladost, RK Nada, RK Sinj i RK Zagreb.

Prošloga tjedna u Zagrebu na prvom turniru najviše uspjeha imali su ragbijaši HARK Mladosti. Akademci u Split donose dva boda prednosti nad drugoplasiranom Nadom i 4 boda prednosti nad trećeplasiranim Sinjom. U Splitu se igra po sistemu „svak sa svakim“ te na kraju dvije finalne utakmice za konačan plasman.

Ragbi 7

Nešto kraći format turnira ( četiri sudionika ) znači da ćemo stalno gledati uzbudljive i neizvjesne utakmice. Upravo to je glavni čar „sedmice“. Dinamika i neizvjesnost do posljednje sekunde sudačkog vremena. Ne sumnjamo da će ljubitelji ragbija u subotu uživati na Starom placu iščekujući proglašenje prvaka Hrvatske za 2019. godinu.
R-7, poredak:
1. HARK Mladost 5 5 0 0 196-7 189 10
2. RK Nada 5 4 0 1 160-43 117 8
3. RK Sinj 5 3 0 2 119-95 24 6
4. RK Zagreb 5 2 0 3 69-112 -43 5

Istog vikenda dok se seniori Nade na Starom placu budu borili za novu titulu Prvaka Hrvatske, splitske djevojke će nastupati na velikom međunarodnom turniru u Amsterdamu. U jakoj međunarodnoj konkurenciji brusit će formu za predstojeće Europsko prvenstvo.

Ragbi škola

Svibanj je mjesec i velikih dječjih međunarodnih turnira. Ovaj vikend, najmlađi pripadnici Ragbi kluba Nada putuju u talijanski Codroipo. Šezdesetak članova iz 4 najmlađe starosne kategorije stjecat će nova, zanimljiva i dragocjena sportska iskustva.

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , , , ,