Zdovc: Nismo napravili neki veliki iskorak od turnira u Rogaškoj, imamo puno toga za popraviti

Cedevita

Cedevita u je u Sportskoj dvorani Laktaši u pripremnoj utakmici pobijedila Igokeu sa 87:77.

Trener Zagrepčana Jure Zdovc igrao je bez Willa Cherryja (ozljeda), Darka Baje (viroza), Roka Ukića, Filipa Krušlina i Ivana Ramljaka (njih trojica su reprezentacijom na Eurobasketu), a pripremama Cedevite još uvijek se nije priključio ni Amerikanac Chris Johnson. Što se tiče igrača koji nemaju ugovor s Cedevitom, ali se s prvacima Hrvatske pripremaju za novu sezonu, igrali su Filip Tončinić i Sven Smajlagić.

Kod Cedevite je Murphy upisao 19 poena, Musa je zabio 15, Nichols 13, a Tončinić 11 poena. Na strani Igokee Washington je ubacio 20 poena, a Radivojević 15.

“Imamo puno toga za popraviti. Snimili smo to i imali smo dosta grešaka. U prvom poluvremenu te greške je Igokea kaznila, no drugo nije bilo takvo. Prvo poluvrijeme bila je All-Star utakmica, mi smo u napadu bili raspoloženi, no nismo igrali obranu i primili smo previše poena. Kad igraš na strani to može biti kritično jer tu su malo suci, malo se domaća ekipa razleti i ne možeš cijelu utakmicu tako pogađati. U drugom poluvremenu je bila malo bolja obrana, ali još uvijek smo im dali previše prostora da nas kazne”, rekao je poslije utakmice trener Cedevite Jure Zdovc.

Problem Zdovcu predstavljaju izostanci igrača.

“Mislim da nismo napravili neki veliki iskorak od turnira u Rogaškoj zbog toga što smo imali problema. Igrači koje smo posudili da budu s nama jer nas nema dovoljno su otišli, tako da nas nije bilo ni desetorica na treninzima. Tek jučer nam se priključio Filip Tončinić, a vraćaju se i Cherry i Bajo, tako da ćemo imati desetoricu igrača da možemo normalno trenirati”, izjavio je Zdovc.

Cedevita: Smajlagić 7, Cherry, Katić 5, Jordano, Perković 7, Murphy 19, Bajo, Nichols 13, Musa 15, Stipanović 8, Žganec 2, Tončinić 11

KOŠARKA