Zlatna Sandra Perković: “Nadam se kako se Hrvati ovaj put nisu puno živcirali kad su me gledali”

Sandra Perkovic, zlato

Sandra Perkovic, zlatoSjajna hrvatska diskašica Sandra Perković u Moskvi je stigla do medalje koja joj je nedostajala. Nakon europskog i olimpijskog zlata, ostvarila je povijesni uspjeh osvojivši i titulu najbolje na svijetu.

Sandra je tako s 23 godine postala jedina atletičarka u povijesti ove discipline koja je objedinila sva tri naslova, a u svojoj veličanstvenoj kolekciji ima još i nedavno osvojeno zlato na Mediteranskim igrama te naslove u prestižnom atletskom natjecanju mitinga Dijamantne lige.

“Ovim zlatom sam naplatila zlato iz Daegua 2011. godine i zaokružila svoju kolekciju medalja. Postala sam i prva hrvatska atletičarka koja ima sva tri zlata. Žao mi je jedino što nisam prebacila 70 metara, ali zlato je tu i nemam za čime žaliti,” poručila je nakon natjecanja najbolja hrvatska atletičarka.

Uz zahvale majci Sandra je poručila: “Mama je u Helsinkiju i Londonu izgubila živce i umrla od straha, pa sam sada odlučila riješiti sve u prvom hicu. Dala sam sve od sebe i nadam se kako se Hrvati nisu puno živcirali kada su me gledali ovaj put.”

Trnovit je put bio i do ove medalje: “Dan uoči kvalifikacija sam povrijedila leđa, imala sam na pripremama upalu uha, povredu koljena, rastu mi umnjaci, samo što me grom nije opalio, ali nisam htjela raditi nikakvu famu oko toga.”

Razlika u kvalitete između Sandre i ostalih natjecateljica je velika: “Uvijek dajem sve od sebe, treniram šest sati dnevno, smirena sam u glavi i još bolje fizički spremna i ja mislim kako me ostale cure cijene zbog mojih rezultata,” zaključila je za kraj svjetska prvakinja Sandra Perković.

Dodjela zlatne kolajne s atletskog Svjetskog prvenstva u Moskvi, uz neizostavnu intonaciju Lijepe naše… bit će u ponedjeljak 12. kolovoza u 17.25 sati.

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar