Pripremna pobjeda Medvjeda nad Novokuznjeckom kao još jedna sjajna najava za KHL sezonu

Medveščak, slavlje

Medveščak, slavljeHokejaši Medveščaka sjajno su zaključili pripremni turnir u švicarskoj Biasci, gdje su nakon pobjede protiv kazahstanskog Sary Arka Karaganda svladali i ruski KHL sastav Metalurg Novokuznjeck 5:2.

Rusi su u KHL-u od 2008. godine, igraju u Istočnoj konferenciji, diviziji Černišov, ali nikad nisu izborili doigravanje. Ove sezone su drastično redizajnirali momčad, stiglo je 25 novih igrača, ali njihov trener Aleksander Kitov izgleda još ih nije dobro posložio, manje od dva tjedna pred početak sezone.

Dobro su se Rusi držali u prvoj trećini, na pogodak Murraya, s igračem više na ledu odgovorio je Kurtis McLean. Popović je na asist Cheechooa ponovno vratio prednost Medvjedima, ali je ekipa iz Sibira odgovorila golom za 2:2 preko Valuiskija.

I to je bilo sve od Novokuznjecka.

U drugom periodu dodavanje Jessimana za 3:2 je u pogodak pretvorio Kane, dok je u trećoj trećini Medveščak još u dva navrata pločicu smjestio u mrežu. Precizni su bili Murley, s igračem više na još jedno dodavanje Cheechooa te Dario Kostović.

Medvjedi se vraćaju u Zagreb, Brlog je spreman za novu sezonu koja započinje 6. rujna na ledu Doma sportova.

Pripremni turnir, Biasca:
KHL Medveščak – Metalurg Novokuznjeck 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Murray, Popović (Cheechoo), Kane (Jessiman), Murley (Cheechoo), Kostović (Montador + Koren) / McLean, Valuisky

KHL MEDVEŠČAK: Dekanić, Vasiljević, Popovic, Klubertanz, Letang, Martinović, Montador, Foster, Carle, Thomas, Murray, Willsie, Kane, Murley, Walker, Bjorkstrand, G. Koren, Kostović, Cheechoo, Jessiman, Glumac, Perković.
METALURG NOVOKUZNJECK: Hovinen, Ložkin, Giroux, Korabeynikov, Mäntylä, Aksjenjeko, Černov, Kanarskij, Kapotov, Gimbatov, Turukin, Viglazov, Zjuzjakin, Ahmjetov, Antilla, Jemjelin, Galimov, Kosourov, McLean, Mitrjakov, Valujskij, Martinov.
Isključenja: Medveščak 18, Metalurg 41.

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar