Aco svečano predstavljen kao novi izbornik Brazila: Uvjeren sam kako ćemo napraviti odličan posao!

Aco Petrović, CBB

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović nije dugo bio bez angažmana. Službeno je predstavljen kao novi selektor Brazila!

Ugovor je potpisao do 2020. godine, a za debitirat će u studenome, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Sretan sam i uvjeren kako ćemo napraviti odličan posao. Mogu obećati kako ću u kratkom vremenu naučiti i osnove portugalskog jezika. Stigao sam spreman za novi izazov, a imam tri cilja u ovom trenutku – kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo, u Kini pripremati ekipu za nastup na Olimpijskim igrama U Tokiju i pomoći proširiti domaću bazu igrača,” rekao je Aco na predstavljanjui dodao:

“Svjestan sam kako imam malo vremena i očekuje predanost kod igrača.”

Petrović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri između ostalog bio i izbornik Bosne i Hercegovine, a pod Acinim vodstvom 1995. godine Hrvatska je posljednji put osvojila medalju na nekom velikom natjecanju, europsku broncu.

Brazil je svjetski prvak bio 1959. i 1963. godine. Olimpijsku broncu osvajali su tri puta, posljednji put 1964. godine. Trenutno u NBA ligi Brazil ima pet košarkaša, Nene je u Houstonu, Neto u Utah Jazzu, Felicio je član Chicaga, a Cabocio i Nogueira su u Torontu. (Foto: CBB)

KOŠARKA