Ančić: “Dolaskom Prvog plinarskog društva za generalnog sponzora RK Zagreb otvara novo poglavlje sportskog djelovanja”

Vedriš, PPD, Ančić

Vedriš, PPD, AnčićU Zagrebu je predstavljena je sportsko poslovna suradnja Prvog plinarskog društva i rukometnog kluba Zagreb.

Rukometni klub Zagreb u sljedeće dvije sezone s ponosom će nositi ime Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb, te će u sva sportska natjecanja ulaziti pod stijegom jedne od vodećih hrvatskih tvrtki koja se bavi uvozom, prodajom, opskrbom i distribucijom prirodnog plina.

“Naša sportska obitelj snažna je koliko i prijatelji koji nas podupiru. Mogu slobodno kazati da dolaskom Prvog plinarskog društva za generalnog sponzora otvaramo novo poglavlje našeg sportskog djelovanja. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama ostvariti vrhunske rezultate i da će ova sportsko poslovna suradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Ovim putem u ime svih mojih Zagrebaša želim izraziti iskrenu i toplu dobrodošlicu našim novim partnerima i prijateljima, našem generalnom sponzoru i sponzoru imena Prvom plinarskom društvu.“ rekao je Ante Ančić, direktor Rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb.

“Rukometni klub Zagreb najtrofejniji je hrvatski rukometni klub, iza njega je impresivna povijest i tradicija, a suradnja s Prvim plinarskim društvom sigurno će utjecati na daljnje napredovanje i uspjehe kluba. Društveno odgovorno poslovanje te ulaganje u zajednicu i sport neke su od ključnih vrijednosti naše tvrtke, a u rukometnom klubu Zagreb, koji svojim uspjesima promiče sportske vrijednosti naše zemlje, prepoznali smo izniman potencijal u čijem smo budućem razvoju željeli sudjelovati. Vjerujem da će klub ove sezone ostvariti sjajne rezultate i da ćemo svi imati priliku uživati u sjajnim sportskim nastupima,” nadovezao se Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

Najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj

Uz četiri naslova prvaka Jugoslavije u velikom i šest u malom rukometu, rukometaši Zagreba slavili su u dosadašnja 23 izdanja nacionalnog prvenstva Hrvatske. Rukometni klub Zagreb osvajač je dva Kupa Jugoslavije, dok je hrvatski Kup osvajao čak 21 put.

Najveći klupski uspjesi datiraju s početka 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je RK Zagreb u dva navrata, 1992. i 1993. godine osvajao naslov prvaka Europe. U ‘zlatnim devedesetima’ rukometaši Zagreba još su četiri puta igrali finale Lige europskih prvaka, te su jednom osvojili europski Superkup.

Od velikih uspjeha novijeg datuma svakako treba izdvojiti osvajanje SEHA Gazprom South Stream lige 2013. godine. Rukometni klub Zagreb jedan je od osnivača SEHA GSS lige, a uz makedonski Vardar jedini je osvajač druge najjače rukometne lige svijeta.

Sa 60 osvojenih trofeja do sezone 2014/2015, rukometni klub Zagreb najtrofejniji je ne samo rukometni, već i sportski klub u hrvatskoj povijesti.

Uz klupske uspjehe rukometni klub Zagreb može se podičiti nemjerljivim doprinosom svim nacionalnim selekcijama, s posebnim naglaskom na onu seniorsku. U dva olimpijska (1996., 2004.) i jedno svjetsko (2003.) zlato mnogo su toga ugradili upravo rukometaši Zagreba. Zanimljivo, samo tri igrača koja su sudjelovala u osvajanju najsjajnijih rukometnih odličja nisu nikada igrala u redovima rukometnog kluba Zagreb.

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with:

Ostavi komentar