Anđelo Kvesić osvojio deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske!

Karate

Zagrebačka Ivanja Reka u subotu je ugostila Prvenstvo Hrvatske za seniore u pojedinačnim borbama, pojedinačnim i ekipnim katama, te Prvenstvo Hrvatske za veterane u pojedinačnim i ekipnim katama. Prvanstva je otvorio državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

Prvaci Hrvatske u borbama po kategorijama su:

(M) -60 kg: Noa Rumenjak (Ipon Zagreb)
-67 kg: Boran Berak (TAD – Rijeka)
-75 kg: Ivan Martinac (Hercegovina Zagreb)
-84 kg: Enes Garibović (Varaždin)
+84 kg: Anđelo Kvesić (Hercegovina Zagreb)

(Ž): -50 kg: Jelena Pehar (Ipon Zagreb)
-55 kg: Alessandra Hasani (TAD – Rijeka)
-61 kg: Lucia Battaia (Champion)
-68 kg: Sadea Bećirović (Samobor)
+68 kg: Lucija Lesjak (Ipon)

Na seniorskom prvenstvu natjecalo je 120 natjecatelja iz 48 klubova dok je u veteranskom uzrastu sudjelovao 21 natjecatelj iz 10 klubova. Seniorima je ovo ujedno bilo i izborno natjecanje za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Prošlogodišnje naslove prvakinja i prvaka obranili su: Sadea Bećirović (-68), Lucija Lesjak (+68), Sara Malčec (kata), KK Hrvatski Dragovoljac (ekipno kata seniorke), Noa Rumenjak (-60), Enes Garibović (-84), Anđelo Kvesić (+84) i Matija Relić (kata).

Naslove prvakinja i prvaka Hrvatske ostvarili su i Jelena Pehar (-50), Alessandra Hasani (-55), Lucia Battaia (-61), Boran Berak (-67), Ivan Martinac (-75), i KK Esseker (ekipno kata seniori).

Anđelo Kvesić ostvario je deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske u kategoriji +84, a osvajanjem bronce na Svjetskom prvenstvu te naslovom prvaka Europe zajedno je s brončanom sa Svjetskog prvenstva Lucijom Lesjak, europskim doprvakom Enesom Garibovićem i osvajačicom europske bronce Jelenom Pehar potvrdio formu i izravan plasman za ovogodišnje prvenstvo Europe.

Cjelokupni sastav reprezentacije za Europsko prvenstvo bit će objavljen naknadno.

Najbolji kataši su Matija Relić i Sara Malčec (oboje KK Virovitica), a ekipno Esseker i Hrvatski dragovoljac.

Zadar je najizgledniji kandidat za organizaciju Europskog prvenstva u svibnju sljedeće godine. Konačna odluka o gradu domaćinu uslijedit će na Kongresu EKF-a (Europske karate federacije) potkraj ožujka, za vrijeme ovogodišnjeg prvenstva Europe u Guadalajari.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,