Svečana večer akademskog sporta UniSport Stars: Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Unisport

U mozaiku koji krije riječ sport, nalaze se brojne asocijacije na povijesna postignuća i najljepše trenutke koje su hrvatskoj javnosti priuštili naši sportaši i sportašice. Studentski sport dio je tog mozaika, kao ogledalo akademskog života i jedan od temeljnih čimbenika cjelokupnog sportskog sustava. Brojne studentice i studenti ključna su snaga mnogih sportskih kolektiva, a činjenica je i da su studenti odigrali povijesnu ulogu u razvoju sporta na našem području.

Tijekom protekle akademske godine (2021./2022.), studentice i studenti hrvatskih visokoškolskih ustanova ponosno su predstavljali boje Lijepe naše, postigli fantastične rezultate na svjetskim i europskim smotrama i bili među najboljim mogućim ambasadorima naše zemlje. Sa željom da nagradimo najuspješnije, Hrvatski akademski sportski savez (HASS), 23. veljače, organizira UniSport Stars – tradicionalnu godišnju dodjelu nagrada.

Unisport 1

Činjenica da u sustavu UniSporta ima više od 20 tisuća studenata natjecatelja, pokazatelj je da je sveučilišni sport uspješna simbioza olimpizma i amaterizma koji su dostupni cjelokupnoj akademskoj zajednici te uključuju razne aktivnosti – od rekreacije, zabave, druženja do brige za zdravlje i nezaboravnih uspomena. Natjecateljska studentska populacija svojim je sudjelovanjem i rezultatima na međunarodnim natjecanjima napravila veliki podvig, a one najuspješnije članove akademske zajednice koji su obogatili vitrine s medaljama i peharima, nagradit će Hrvatski akademski sportski savez.

Vrijedan je i važan podatak da je titulu Europske sveučilišne sportske asocijacije za najuspješniji sportski kolektiv u Europi za 2022. godinu ponijelo Sveučilište u Zagrebu, zahvaljujući veličanstvenim uspjesima naših studentica i studenata u koje ubrajamo čak 20 europskih medalja. Potvrda je to uspješnosti sveučilišnog sportskog života, ali i da se kao najbolja alternativa profesionalnom sportu nameće akademski sport koji ne isključuje postizanje vrhunskih sportskih rezultata te omogućava i pospješuje sudjelovanje u nacionalnom obrazovnom sustavu.

Unisport 2

Na ovogodišnjoj svečanost UniSport Stars, priznanja će biti dodijeljena u devet kategorija: za najbolje nastavnika/-icu u sustavu visokog obrazovanja, nagrada za fair play, nagrade za najbolji kolektiv u ženskoj i muškoj konkurenciji, nagrada za najboljeg trenera/izbornika, nagrade za najboljeg sportaša, sportašicu te sportaša s invaliditetom i na kraju, nagrada za volontera/-ku godine. Nema sumnje da jedva čekamo četvrtak, 23. veljače i posebnu večer sveučilišnog sporta kad ćemo saznati tko su laureati.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: