ATP Lošinj Open: Tjedan vrhunskog tenisa na terenima Akademije Ivana Ljubičića

Filip Mišolić_ATP Lošinj Open

Na teniskim terenima Ljubičić teniske akademije u sklopu Vitality Hotela Punta u Velom Lošinju započeo je LOŠINJ OPEN u kategoriji ATP CHALLENGER 80, prvi ovakav turnir na Lošinju i jedini Challenger koji se ovaj tjedan održava u Europi. Organizacija teniskog natjecanja dat će dodatni doprinos u pozicioniranju otoka Lošinja, poznatog po desetljećima dugoj teniskoj tradiciji, kao priznate i prepoznatljive sportske destinacije koja je do kraja tjedna odredište za sve zaljubljenike u ovaj sport, kao i sve teniske znalce.

Prvi nositelj turnira je nekadašnji 16. igrač svijeta, polufinalist Roland Garrosa i pobjednik ATP turnira u Umagu, Talijan Marco Cecchinato, koji prvi puta boravi na Lošinju: “Prvi dojam otoka na kojemu se turnir održava je zaista odličan. Već je gotovo kraj listopada, a vrijeme je i dalje idealno za teniske mečeve. Nadam se da ću ostvariti dobar rezultat na Lošinj Openu i da ću na otoku ostati što duže,“ istaknuo je Cecchinato, uz kojega nastupaju hrvatski tenisači Nino Serdarušić i Duje Ajduković, na temelju plasmana te Mili Poljičak s pozivnicom.

Nino Serdarušić_ATP Lošinj Open

ATP supervizorica, Francuskinja Anne Lasserre, posebno je pohvalila organizaciju turira, iza koje stoje Ljubičić teniska akademija i Jadranka turizam.

“Svi su izrazito ljubazni, a smještaj je prekrasan i bogat sadržajima koji koristi natjecateljima i za odmor i za pripremu za turnir. Igrači su također sretni i zadovoljni i zaista uživaju na Lošinju, a otvorenje turnira je proteklo zaista izvrsno“, istaknula je Lasserre nakon otvorenja koje su uveličali i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić te predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić.

ATP Challenger 80 Lošinj održava se do kraja tjedna na teniskim terenima u sklopu Vitality Hotela Punta, dok su polufinalni susreti na rasporedu u subotu, 23. listopada, a veliko finale turnira na rasporedu je u nedjelju, 24. listopada. Mečeve je moguće i uživo pratiti na ATP Tour.

Turnir iz ATP Challenger serije ujedno je i jedini Challenger u Europi u ovom razdoblju, što je dobar preduvjet da postane tradicija i dobije zasluženo mjesto u ATP kalendaru. Turnir je organiziran u suradnji Ljubičić teniske akademije i Jadranka turizma te u partnerstvu s teniskim Klubom ‘Lošinj – Jadranka’, Jadranka trgovinom, TZ Kvarnera, TZ Malog Lošinja i proizvođačem vrhunske sportske opreme HEAD, dok je direktor turnira Mario Višak iz Teniskog kluba ‘Lošinj – Jadranka’.

TENIS