Aurel Benović zlatni u Svjetskom kupu: U šoku sam, dobio sam jednog od najboljih parteraša svijeta!

Aurel Benović i Vladimir Mađarević

Hrvatski reprezentativac Aurel Benović osvojio je zlato na Svjetskom kupu u Varni! U svom 4. finalu u karijeri, prošlogodišnji viceprvak Europe osvojio je drugo zlato na turnirima iz serije Svjetskih kupova. Nakon Mersina 2019. godine, pozlatio je i parter u Varni, a u riznici medalja ima i broncu sa Svjetskog kupa u slovenskom Kopru 2019.godine.

Vladimir Mađarević, Aurel Benović i Boris Čulin

Sjajni 20-godišnjak, član Gimnastičkog kluba Osijek-Žito i učenik trenera Vladimira Mađarevića, Hrvatskoj je tako donio 31. pobjedu na turnirima Svjetskog kupa u muškoj sportskoj gimnastici te 36. ukupno.

Aurel Benović na postolju

Aurel je slavio sa 14,950 bodova (startna ocjena 6.5) ii za sebe ostavio aktualnog dvostrukog viceprvaka svijeta i prošlogodišnjeg prvaka Europe, Izraelca Artema Dolgopjata (istih 14,950 bodova, ali veća startna ocjena, 6.6). Brončani je bio Britanac Hayden Andrew Skinner sa 14,600 bodova.

“Sretan sam i zadovoljan s odrađenom vježbom u finalu. Podigao sam svoj start za 2 desetinke i u dogovoru s trenerom Mađarevićem ispalo je onako kako smo očekivali. Još sam pod dojmom, pobijedio sam viceprvaka svijeta Artema Dolgopjata koji je i putnik na Olimpijske igre i tamo će vjerojatno osvojiti jednu od medalja. On je jedan od najboljih parteraša na svijetu. U šoku sam!”, bile su prve Aurelove riječi nakonosvajanja zlata.

Vladimir Mađarević i Aurel Benović

Njegova pobjeda savršena je najava Svjetskog kupa – DOBRO World Cupa u njegovom rodnom Osijeku, koji je narasporedu od 10. do 13. lipnja.

“Osijek je pred vratima. Ja ću nastaviti trenirati jednako jako i potruditi se i u mom Osijek u ući u finale i boriti se za postolje kod kuće”, najavio je Benović.

OSTALI SPORTOVI