Đerek na korak od postolja u Varni: Sa svakom vježbom na gredi vidim pomak

Ana Đerek - greda

Ana Đerek zauzela je 4. mjesto u finalu grede na Svjetskom kupu u Varni! Splitska olimpijka koja je u Bugarskoj izborila i nedjeljno finale partera, je s 12,400 bodova ostala korak do postolja. Slavila je Ukrajinka Anastasija Bačinska sa 13,250 bodova, srebrna je Francuskinja Marine Boyer (13,000), a brončana Britanka Ondine Achampong (12,900).

“Pola posla sam odradila. Iza mene je prvo od dva finala ovdje u Varni. Četvrto mjesto je tu. Iako često četvrto mjesto dolazi s pomiješanim emocijama, ja sam zadovoljna. Prije odlasku u dvoranu znala sam da bih bila zadovoljna odrađenom vježbom bez pada i to sam napravila. Ovo mi je iskreno prva vježba uz prozivanje, uz suce, da sam odradila bez pada ove godine. Sa svakom vježbom na gredi vidim pomak, a napravila sam pomak i po konačnoj ocjeni u odnosu na kvalifikacije. Vidim napredak i super mi je što sam opet u finalu imala najmanji odbitak što je pokazatelj da stvarno vježbam čisto i da moja greda ide u pravom smjeru. To me veseli”, rekla je Ana nakon finala.

Gimnastičarka GK Marjana koja je do Varne u karijeri skupila 19 finala na turnirima Svjetskih kupova i pritom osvojila 7 medalja, nakon odlično odrađenog posla u Bugarskoj sada je na 21 finalu. Tko zna, možda se s finalom partera poveća Anina riznica medalja… Đerek je svakako jedna od kandidatkinja za postolje.

U nedjelju se za medalju u Varni bori i Tin Srbić na preči.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: