Babić: “Imao sam momčad tri dana na okupu, kako mogu znati što oni mogu?”

Marko Mamić, Foto HRS

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko babić bio je suzdržan u izjavama nakon još jedne uvjerljive pobjede njegovih igrača. Vjerojatno je svjestan kako su prave utakmice tek pred Hrvatskom i kako će tek okršaji s Francuzima i Poljacima usmjeriti sudbinu naše reprezentacije na ovom Euru.

“Kad izgubiš onda je loše, kad dobiješ, opet nisi siguran. Jedino sam siguran da smo odigrali drugu odličnu utakmicu u nizu, to je prava istina. Jako smo malo trenirali zajedno, nismo u principu imali ni pripremnih utakmica, nismo se mogli uigravati. Ima smisla i logike da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje.”

Babić se ponovno požalio na pripreme: “Imao sam tri dana momčad na okupu. Kako ih mogu trenirati? Kako mogu znati što oni mogu?

Dvoboj s Makedonijom otišao je na hrvatsku stranu možda i lakše od očekivanog: “Nisam očekivao ovakvu utakmicu. Očekivao sam da će prvo poluvrijeme biti izjednačena utakmica. Naravno, nadaše se pobjedi, ali sam očekivao težu utakmicu.”

Bez obzira na rezultat, Babić tvrdi kako utakmica nije bila lagana: “Svaka utakmica je teška, bez obzira vodite li i deset razlike. Potrošnja emocija je velika, svaka utakmica na Euru je teška. Velika je potrošnja, a i da se stvori takva razlika mora se igrati jako.”

Marko Mamić i Luka Šebetić zadovoljili su svojim izvedbama: “Sretan sam jako da naši mladi igrači igraju tako dobro, da imaju inicijativu. Čestitam im na hrabrosti, izvedbi. I prije Eura smo zauzeli stav da stvaramo momčad za 2018. godinu i neću to više ponavljati, oni moraju igrati.”

Domagoj Duvnjak ponovno je veći posao odradio u obrani nego u napadu: “To je bilo to! moramo tako igrati. Svaki put isto pričam, za polufinale moramo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo ponoviti ovakvu obranu, Mirko brani odlično, uz par laganih golova i to je to.”

Mladi Mamić je krenuo od početka te je u otvaranju utakmice s nekoliko dalekometnih projektila jako lijepo probio obranu Makedonaca: “Nismo očekivali da će biti tako uvjerljivo. Odigrali smo koncentrirano, taktički smo se dobro posložili, išli smo na glavu i bili smo bolji. Pripremit ćemo se za Francusku, dat ćemo sve od sebe, a kada bude tako, onda ispadne dobro.”

Dvoboj s Francuzima na rasporedu je u subotu u 18.15 sati. (Foto: HRS)

RUKOMET

Ostavi komentar